Policija “nije pronašla” Jutku, ni on ni odbrana se nisu pojavili na suđenju

1
Screenshot

Završne reči na suđenju bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki za seksualno uznemiravanje saradnice ni danas, iz drugog pokušaja, nisu izrečene jer se na ročištu nisu pojavili optuženi Jeličić niti njegova odbrana.

Sudija u tom procesu je 10. juna naložio privođenje Jeličića za današnje ročište jer se nije odazvao na pređašnje niti opravdao izostanak.

Policija, koja je imala nalog za privođenje, kako je rekao sudija Aleksandar Kocić, Jeličića nije pronašla, a njegovi branioci su dostavili obaveštenja da ne mogu da dođu.

Zamenik osnovnog javnog tužioca Saša Avramović i punomoćnik oštećene Marije Lukić, advokat Borivoje Borović zatražili su određivanje pritvora za Jeličića obrazloživši to time da je očigledno da okrivljeni izbegava da prisustvuje glavnom pretresu.

Borović je ocenio da je to “izvrgavanje pravosuđa ruglu” jer je, kako je rekao, lično obavestio advokatske kancelarije Jeličićevih branitelja.

Dodao je da očekuje da će se krivično veće izjasniti o određivanju pritvora danas ili u ponedeljak kako bi završno ročište moglo da bude održano u narednim danima.

Marija Lukić je rekla novinarima da Jeličića svakog dana viđa u Brusu, da ga je videla juče i da on učestvuje u predizbornoj kampanji a da se samo privremeno sklonio zbog privođenja.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Министар полиције још увек не размишља о оставци ?

Comments are closed.