“Policija neće stati dok ne nađe devojčicu”: MUP objavio novu fotografiju otmičara Monike Karimanović

0
Foto: MUP Srbije

MUP je poslao još jedan apel građanima da obavezno jave policiji ukoliko uoče Ninoslava Jovanovića, koji je poznatiji kao Malčanski berberin, a osumnjičen je za otmicu Monike Karimanović.

Policija je saopštila da Jovanović sada izgleda kao na objavljenoj fotografiji, s tim da možda ima bradu staru sedam ili osam dana koliko je već u bekstvu.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas da policija intenzivno traga za devojčicom Monikom Karimanović, koju je, kako se sumnja, oteo Ninoslav Jovanović, “Malčanski berberin”, te da je u tu akciju uključeno 470 policajaca i da policija neće stati dok ne pronađe devojčicu, prenose “Novosti“.

“Naš apsolutni prioritet je da pronađemo Moniku Karimanović živu i zdravu i da je vratimo porodici, a da monstruma koji ju je oteo privedemo pravdi i smestimo iza rešetaka”, rekao je Stefanović na predstavljaju ovogodišnjih rezultata rada MUP.

On je preneo novinarima da su poslati dodatni pripadnici policije u okolinu Knjaževca, tako da 470 pripadnika policije učestvuje u aktivnoj potrazi za Monikom.

Stefanović je istakao da je reč o najiskusnijim operativcima Uparve kriminalističke policije, Žandarmerije, Uprave granične policije, službenika policijskih uprava u Nišu i Zaječaru, sve lokalne snage, kao i helikopterska jedinica.

“Tokom prethodne noći pretraživali smo teren uz pomoć termovizijskih kamera, sva tehnička preimućstva koja su nam na raspolaganju i nećemo stati dok ne pronađemo Moniku”, rekao je Stefanović.

Ministar je zahvalio i lovcima, kojih, kako je rekao, više od 100 aktivno učestuvuje u potrazi, kao i svima koji su prethodnih dana slali poruke, uključili se u potragu dronovima, ponudili opremu, tehniku ili svoje vreme.