Policija odvela novinarku Anu Lalić, zaplenili mobilne telefone i laptop

2
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

Policija je večeras odvela iz stana u Novom Sadu novinarku portala Nova.rs i članicu Upravnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine Anu Lalić, potvrdio je agenciji Beta njen suprug.

“Odveli su je. Pre toga su temeljno preturili celi naš stan, i uzeli su njen laptop i oba njena mobilna telefona. Advokat Srđan Kovačević je otišao s nima pa ćemo da vidimo šta će da se dešava”, kazao je njen suprug.

Policija je to učinila nakon što je Klinički centar Vojvodine (KCV) večeras obavestio tužilaštvo i policiju da je ona svojim današnjim tekstom uznemirila javnost i naštetila ugledu te zdravstvene ustanove.

KCV je izrazio “ogorčenje zbog netačnog, neproverenog i zlonamernog” izveštavanja portala Nova.rs o radu te ustanove i naveo da je “zbog uznemiravanja javnosti i rušenja ugleda” obavestio o tome tužilaštvo i policiju.

Dodali su da su “zbog uznemiravanja javnosti i rušenja ugleda”, o svemu obavestili nadležno tužilaštvo i policiju.

“Obaveštavamo javnost da su sve iznete informacije objavljene u tekstu na portalu Nova.rs pod naslovom ‘KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre’ neistinite i da KCV raspolaže dovoljnom količinom potrebnih lekova, sanitetskog materijala i lične zaštitne opreme”, naveo je KCV u u saopštenju za javnost.

Portal Nova.rs je u tekstu naveo da KCV-u imaju problem sa “hroničnim nedostatkom osnovne opreme i potpuno haotičnim uslovima rada u vreme pandemije”.

Portal je citirao i izjave medicinskog osoblja, koje tvrdi da u KCV-u vlada potpuni izostanak sprovodjenja protokola i organizacije, odnosno da je na snazi “više improvizacija, nego organizacija”.

Nova.rs je navela da je pokušala da dobije komentar zvaničnika Kliničkog centra Vojvodine, kao i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo na navode zaposlenih u KCV-u, ali niko od njih nije odgovorio na pitanja.

U KCV-u se trenutno leči 54 pacijenta obolelih od kovida-19, od kojih se šestoro nalaze u izuzetno teškom stanju i njihovo lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije.

Ana Lalić je večeras na portalu Nova.rs napisala i da svoje izvore “nikome, ni po koju cenu” neće odati.

“I u startu se odričem sva tri obroka u pritvoru”, poručila je novinarka.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. Брука и срамота овог система. Недостајала је криза да би потпуно огољено показао своје лице. Нисмо далеко догурали од Милошевићевог система. Дође ли икада на власт неко ко и у најмањем себе сматра демократом, први дан, али први дан по доласку на власт, да похапси све: од предсендика државе, владе, до оног последњег полицајца који је претресао стан ове новинарке и потом сви правац на дугогодишње робијање.

  2. Jel vam sada jasno čemu služi vanredna situacija? Nemaš slobodu, govora, mišljenja, kretanja. A i šta će ti kad imaš predsednika koji to sve radi umesto tebe 🙂 Inače ovo spada u zastrašivanje, ali poruka od pošiljaoca COVID-19 ne 🙂

Comments are closed.