Policajci svedočili u korist studenta koji je proglašen “stranim faktorom” na demonstracijama

4

Posle sedam dana provedenih u pritvoru student Pravnog fakulteta Vuk Orović pušten je u petak iz Centralnog zatvora, prenosi N1.

Reč je o crnogorskom državljaninu uhapšenom na demonstracijama prošle nedelje, koga je direktor policije Vladimir Rebić ranije nazvao “stranim faktorom” na ulicama Beograda.

Ispostavilo se, međutim, da su svi pripadnici policije koje je saslušao tužilac svedočili u Orovićevu korist i negirali da je on bio u grupi koja je bacala kamenje na njih.

Orović tvrdi da je u noći 10. jula izbegavao gužvu i da se kretao samo osvetljenim velikim ulicama, kao i da nijegnog trenutka nije bio blizu grupe koja je kamenovala policiju.

“I čim sam došao na pešački prelaz kod Pravnog fakulteta, kod onog ostrvceta koje vodi ka velikom semaforu kod Pravnog, ekipa ‘Sajevaca’ je mog druga i mene zaustavila. Pitali su gde smo bili? Ja sam rekao: ‘Vraćamo se sa mirnih demonstracija. Ništa nismo radili’. A oni kažu: ‘Sa demonstracija! Išli ste da gađate policiju! Vezuj!’ I vezali su nas, ništa nam nisu ni rekli. Samo su nas stavili u ‘hamere'”, navodi Orović.

Njemu je ubrzo određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Navode iz krivične prijave da je gađao kamenjem policiju je negirao, a na tvrdnje da je psovao majku policajcima i vikao im da su kerovi, odgovorio je da mu je deda bio policajac i da nikada ne bi izgovorio takve reči.

“Takođe, moram da istaknem da je sedam policajaca za koje je tužilac tvrdio da sam ih ja vređao, svedočilo u moju korist, čak neki da me nisu ni videli”, ističe Orović.

4 KOMENTARA

 1. Ja sam rekao: ‘Vraćamo se sa mirnih demonstracija. Ništa nismo radili’. A oni kažu: ‘Sa demonstracija! Išli ste da gađate policiju! Vezuj!’ I vezali su nas, ništa nam nisu ni rekli. Samo su nas stavili u ‘hamere’”, navodi Orović.

  Ako si stranac i crnogorski drzavljanin staces na demonstracijama u susednoj zemlji?
  Stranci ne bi trebalo da se mesaju u politicki zivot Srbije i da idu da demonstriraju po nasim gradovima.

  • Čiji si ti državljanin kada se potpisujes sa skandinavija? Ako si tamo šta tebe briga šta se u Srbiji dešava i što se mene tiče Srbin je Srbin odakle god da je

   • Ja sam drzavljanin srpske drzave ne skandinavske i zato kao Srbin, kako kazes
    ,,Ako si tamo šta tebe briga šta se u Srbiji dešava i što se mene tiče Srbin je Srbin odakle god da je,,
    kao Srbina mene se ite kako tice sta se desava u mojoj domovini.

    Ja ne idem na demonstracije u stranoj drzavi i zato ne podrzavam da stranci demonstriraju po Srbiji, pa makar bio Srbin. Drugo je ako ima drzavljanstvo Srbije i glasacko pravo u Srbiji.

Comments are closed.