Policajac sa Maksimira: “Bed blu bojsi su imali naređenje da ubiju Piksija…”

1

Policajac koji je na Maksimiru, 13. maja 1990. godine, dobio udarac od Zvonimira Bobana, često je o godišnjicama i “obljetnicama” tog događaja govorio o svemu što se dešavalo na terenu stadiona u Zagrebu.

Ipak, čini se da ono što je ove godine rekao za “Jutarnji list” nije otkrio nikada pre.

“Kad smo malo stegli BBB-ovce, koji su sa severa utrčali na teren i pitali ih šta ih je nateralo na divljanje, čuli smo sledeće: “Imali smo dogovor da ubijemo Piksija!”. Svi su govorili isto, kako su dobili naredbu da ubiju Dragana Stojkovića. Kako je brzo došlo do promene vlasti, promenile su se i policijske uprave, pa niko nije insistirao na tome da se otkrije naređenje o Piksijevoj likvidaciji”, izjavio je Ahmetović.

Takođe, dodao je da je učinio sve da ne upotrebi svoja ovlašćenja, a da jeste, mogao je da puca u Bobana jer je imao napunjen pištolj, a kapiten Dinama je napao službeno lice.

“Kolege su mi govorile da pucam, ali nisam hteo, sve je bilo režirano. Siguran sam da bi bilo mrtvih da se utakmica nastavila”, rekao je Ahmetović.

1 KOMENTAR

  1. Vi to tako, bubnete i ostanete živi….i valjda sami sebe uvjerite da je to istina ??? Pa to ni djeca Uu vrtiču nebi mogla izmisliti. Vi ste POTPUNO BOLESNI. Svi redom koliko vas ima tamo. Samoukinite se, i učinite uslugu svima. Ne zaglupljujte taj ionako glup i zatucan narod.

Comments are closed.