Policajac iz Novog Sada ide u zatvor jer je uzeo mito da bi prikrio lečenje ljubavnih problema astrološkim metodama

0
Foto: Profimedia

Policajac iz Novog Sada osuđen je na tri godine zatvora zbog primanja mita od 3.000 evra kako ne bi pisao krivičnu prijavu za prevaru za navodno “lečenje ljubavnih problema astrološkim metodama”, preneo je RTS.

Posebno odeljenje Višeg suda u Novom Sadu policajcu D. Z. je izreklo i meru bezbednosti zabrane vršenja poziva policijskog službenika od tri godine, nakon odsluženja zatvorske kazne, saopšteno je iz tog suda.

D. Z. je osuđen jer je kao policijac Odeljenja kriminalističke policije u Novom Sadu posredno i neposredno od P. M. iz Bačke Palanke, protiv koga se vodio krivični postupak zbog krivičnog dela prevara, zahtevao poklon za sebe u iznosu od 3.000 evra.

Novac je, kako je saopštio sud, tražio da ne bi podneo krivičnu prijavu protiv N. D. nevenčane supruge P. M., već samo protiv njega, kao i da ne bi vršio dalje provere u pogledu podataka o post-net uputnicama većeg broja oštećenih osoba na kojima je primalac novca N. D., za navodno “lečenje ljubavnih problema astrološkim metodama”.

Ovo je prvostepena presuda na koju odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Novom Sadu.