Pokret “Dosta je bilo” izlazi na izbore: Bojkot besmislen čin očajnih ljudi…

1
Foto: Logo

Predsednik pokreta “Dosta je bilo” (DJB) Saša Radulović saopštio je danas da će taj pokret učestvovati na predstojećim izborima zakazanim za 21. jun.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, Radulović je rekao da je ta odluka doneta nakon isteka roka datog opoziciji da se vrati ideji bojkota izbora.

“Znamo da su ovi izbori nefer i nepošteni, da će se krasti, da imamo potpuni medijski mrak – koji posebno važni za DJB – ali takvi su uslovi poslednjih 30 godina”, rekao je on.

Dodao je da su, ipak, danas uslovi gori i naveo probleme u vezi sa biračkim spiskovima, zastrašivanjem glasača i “bugarskim vozovima”.

Naglasio je da je ideja bojkota alat koji može da donese rezulat, ali da su Savez za Srbiju i Pokret slobodnih građana prekršili dogovor koji je postignut pre pola godine.

“Bojkot može da ima rezultat samo ako izbore bojkotuje cela opozicija. Inače je besmislen čin očajnih ljudi”, ocenio je Radulović.

Naglasio je da je za DJB medijski mrak “potpun” i da taj pokret trpi više napada od nezavisnih medija nego od provladinih.

“Očigledno da za suvereniste nema prostora ni u jednom mediju. Ako ne budemo u Skupštini, nećemo imati kanala da se obratimo (građanima)”, obrazložio je Radulović.

Radulović je pozvao građane da podrže DJB zbog toga što se taj pokret bavi pitanjima migracija, ekonomije nakon pandemije i samom pandemijom koronavirusa.

Naveo je da je DJB u protekle četiri godine pokazao da je drugačiji od bivše i sadašnje vlasti i da se za to vreme zalagao za pokretanje pitanja o Kosovu, spoljnopolitičkoj orijentaciji Srbije i drugim.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. “Znamo da su ovi izbori nefer i nepošteni, da će se krasti, da imamo potpuni medijski mrak – koji posebno važni za DJB – ali takvi su uslovi poslednjih 30 godina”, rekao je on. И ? Сада ће ДЈБ, индивидуално, да промени нешто учешћем на изборима ? Парламентарном борбом ? Галамом у Скупштини ? Симптоматично је како све те изјаве о учешћу на изборима: Живковића, Трифуновића и сада Радуловића делују једнако глупо. Зар тај њихов излазак на изборе није прави израз очаја ? Очаја у коме се као политичке странке налазе и услова да уколико од Вучића не добију своју “напојницу”, нестају са политичке сцене. Зар не би било поштеније тако рећи, него се скривати иза некаквих парола о “борби” у парламенту и сличних глупости, које трају”последњих 30 година” без икаквих резултата. Стога Радуловић и ДЈБ треба сада да се баве изборима и политичким противницима а не са СзС, који ту свакако не потпадају, уз још једну дигресију, резултате бојкота, ниједна од странака учесница избора не сме да присваја.

Comments are closed.