“Pojedinci iz katoličke crkve ne mogu da prežale NDH. Blajburg – izmišljotina…”

2

Povodom najave da će u Sarajevu 16. maja biti održana misa za poginule u Blajburgu, poslednji predsednik Predsedništva Jugoslavije i bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je da je iznenađen da se te mise održavaju, “jer u Blajburgu nije bilo nikakvih žrtava”.

“Blajburg je jedna izmišljotina, u Blajburgu je kapitulirala kvislinška vojska, a 10-15 dana pre Blajburga kapitulirao je Treći rajh”, rekao je Mesić za Radio Sarajevo.

Dodao je da Katoličkoj crkvi konačno moraju da se kažu neke važne činjenice i upitao kome se to održava pomen.

Prema njegovim rečima, pojedinci iz Crkve ne mogu da prežale što je kapitulirala Nezavisna država Hrvatska. On je ocenio da je odlučeno da se održi misa u Sarajevu zbog toga što se Katolička crkva još nije oslobodila NDH-zije.

“Tih boraca za izgubljenu stvar ima još dosta, ali najviše u Katoličkoj crkvi. Njima treba ko zna koliko još vremena da shvate da je NDH bila zločinačka organizacija, sa krvavim rukama, sa velikim zločinima i da se, na njihovu žalost, ona više nikada ne može vratiti”, poručio je Mesić.

Dodao je da je za često reaktiviranje priče o Blajburgu kriva, pre svega, aktuelna hrvatska vlast koja na toj “nostalgiji za zločinačkim režimom skuplja poene za izbore”.

2 KOMENTARA

  1. A nakupio se lijepih para u Australiji. I izvršio zadatak. Jugoslavije više nema.

Comments are closed.