„Pogledajte šta se radi na splavovima u Beogradu…“

1
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

(Beta) – Epidemiološka situacija u Srbiji je „nesigurna“ i takva će i biti dok se ne dođe do broja od 25 kovid-pozitivnih na 10.000 testiranih, kazao je epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje COVID-19 Branislav Tiodorović.

„Pogledajmo šta se radi na splavovima u Beogradu, na pojedinim skupovima… Svi treba da nose maske. Ima se utisak da je malo opala pažnja prema nošenju maski u zatvorenom prostoru, a treba biti svestan da manje poštovanje preventivnih mera može značiti povećanje broja obolelih za dve nedelje“, rekao je Tiodorović.

On je za TV Prva izjavio da sve države u okruženju imaju daleko lošije epidemiološke rezultate, zbog čega građani koji se vraćaju sa odmora trebaju da budu pažljivi, s obzirom na to da i oni mogu značiti povećanje broja obolelih.

Ipak, Tiodorović je naveo da u Hrvatskoj školska godina počinje naredne nedelje i da tamo deca do četvrtog razreda osnovne škole neće obavezno nositi maske.

„Deca su izuzetno retko prenosioci infekcije, treba malo realno da posmatramo podatke“, kazao je Tiodorović i dodao da su najrizičnije populacije i dalje stariji, hronični bolesnici i građani koji imaju pad imuniteta.

Naveo je i da je vakcinacija protiv sezonskog gripa u periodu pandemije važna, kako ne bi došlo do mešanja dva virusa.

„Pozivamo da vakcinacija počne što pre, čime bi zaštitili najrizičnije populacije“, kazao je epidemiolog.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. U iščekivanju štampanih eura bilo bi glupo da zemlje članice koje nas okružuju imaju pad obolelih.
    Podvesti još ponekog je držanje distance u rijalitiu koji medijske kuće eksploatišu kao spas od propadanja u haosu informacija.

Comments are closed.