Podeljene reakcije posle napada na policajku na Vidikovcu: “Napad na ženu koja samo radi svoj posao” ili “loše ustrojena Komunalna policija”

4
Foto: Profimedia / Ilustracija

Vest da je ulična prodavačica nokautirala komunalnu policajku na dužnosti, u trenutku kada je želela da joj oduzme robu koju je prodavala, odjeknula je i svojim ehom podelila javnost.

Čin nasilja prema javnoj službenici naišao je na nedvosmislenu osudu jer to svakako nije način na koji se rešavaju problemi.

Sa druge strane, princip rada komunalne policije ponovo je kritikovan od strane javnosti.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević osudio je napad na pripadnicu Komunalne policije.

“Svaki čin fizičkog nasilja je neprihvatljiv bez obzira na kontekst u koji se smešta, a posebno je neprihvatljivo i za svaku osudu je fizički nasrtaj na lice u vršenju službene dužnosti”, ukazao je Nikodijević.

Zahvalio je MUP-u na brzoj intervenciji i privođenju vinovnika ovog incidenta nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Suprug povređene policajke istakao je da je njegova supruga u šoku.

“Ovo je strašno šta se dogodilo mojoj ženi! Ona se nalazi na maksilofacijalnom odeljenju. Jako je uznemirena, stalno plače i pod stresom je, jer ne može da veruje šta joj se dogodilo. Ovo je bruka i sramota. Otišla je zaradi parče hleba, a onda se dešava da je neko prebije na radnom mestu! Doživela je traumu za ceo život. Postupila je u skladu s poslom koji obavlja, a pretrpela je nasilje i nikada nije prekoračila ovlašćenja. Ovo je upozorenje da se ovako nešto nikada ne ponovi i apelujem na sve da se stane na put tome! Žene treba da se zaštite od nasilja”, rekao je M.N. za Kurir.

Sa druge strane, na društvenim mrežama pojavili su se komentari građana nezadovoljnih radom Komunalne policije.

Oni su kritikovali princip po kojem ta služba funkcioniše i to su označili kao glavni uzrok incidenta.

Pojedini pravnici na društvenim mrežama su ponudili uhapšenoj građanki besplatno branjenje pred sudom jer kako ističu – “kada nepravda postane zakon, pobuna postaje dužnost”.

4 KOMENTARA

  1. Po kom kljicu je birana ta nesposobna komunalna policajka, na osnovu sns knjizice i preko veze? Koji ke to polocajac koji ne ume da se odbrani
    Pri tom je u soku? Prolaze li oni ikakvu psihofizicku pripremu? Jednostavno, zena dzabe prima platu, nije sposobna za dodeljeni joj posao. Nek radi na rostilju ili trafici.

  2. Komunalni milicioner je izasla iz svojih ovlascenja. Ova zena nige ni u jednom momentu NISTA NE PRODAJE! Komunalni milicioner nema pravo da vuce njen kofer, sta da su unutra njene lucne stvari.
    Milicioner mora biti suspendovan, pkkusala je da napadne gradjanku i da joj oduzme njen licni kofer.

  3. Po meni, ovo je namestaljka. Tacno se vidi da je policajka pala 10 sekundi posle udarca. Nije ova zena toliko jaka, da bi ova pala, i ostala da lezi, kao da ju je Tajson udario. Dobro obucena folirantkinja

  4. Niko nije video da policajka udara ženu, a vide da žena udara policajka. Po konstituciji policajke rekla bih da nije ni za rad u pekari a kamo li u komunalnoj policiji.

Comments are closed.