Počinju da rade klime u autobusima: “Dezinfekcija filtera najmanje jednom dnevno…”

0
Profimedia

Zbog najavljenih visokih temperatura, narednih dana počinje korišćenje klima uređaja u vozilima javnog prevoza putnika, u skladu sa preporukama Gradskog zavoda za javno zdravlje u cilju sprečavanja obolevanja i širenja kovida-19, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kako se ističe, podešavanje režima rada klima uređaja u vozilima javnog prevoza biće takvo da udeo vazduha koji se zahvata iz spoljašnje sredine bude što veći, uz optimalnu kombinaciju sa prirodnom ventilacijom.

Optimizacija rada klima uređaja znači da se koriste samo u uslovima kada je spoljna temperatura veća od 28 stepeni, a da temperatura u vozilu bude za pet stepeni niža, uz podešavanje snage ventilatora klima uređaja na minimum.

Na okretnicama će u toku trajanja pauze, a najmanje pet minuta, biti provetravanje vozila sa otvorenim vratima i “ispiranje” celog ventilacionog sistema klima uređaja.

Takođe, najmanje jednom dnevno biće dezinfikovani filteri klima uređaja, na početku ili na kraju upotrebe vozila, navodi se u saopštenju, prenosi N1.