Počinje i zvanična izborna kampanja u okviru borbe sa koronavirusom: Tramp kreće u oblizak Amerike

0
Foto: Profimedia

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da naredne nedelje nastavlja putovanja po SAD i dodao da se raduje održavanju veselih izbornih skupova što je pre moguće.

Tramp je sinoć novinarima rekao da se “raduje” da ide naredne nedelje u Arizonu i to će biti njegovo prvo putovanje u SAD od početka epidemije koronavirusa.

Odlazak u Arizonu na zapadu SAD namenjen je oživljavanju privrede koja je ugrožena epidemijom. Američki predsednik je rekao da je još rano za održavanje velikih skupova na stadionima. Međutim, izrazio je nadu da će u skorijoj budućnosti imati nove skupove.

“Nadam se da ćemo imati dobre stare skupove od 25.000 ljudi gde se veselimo jer volimo svoju zemlju”, rekao je Tramp i dodao da ne može da zamisli skup na kojem bi tri četvrtine mesta bilo prazno. “To ne bi bilo lepo videti”, dodao je on.

Američki predsednik je rekao da će uskoro posetiti Ohajo, državu koja je ključna za predstojeće predsedničke izbore zakazane u novembru.

Tramp je na sastanku sa predstavnicima američke industrije rekao da je optimista i da će zemlja vrlo brzo prebroditi krizu.

Predsednik predviđa da će opasnost od virusa nestati sama od sebe. “Želim da se vratimo (punoj ekonomiji) sa ili bez vakcine, ali ćemo naravno sačekati da on (virus) ode. Otići će i biće iskorenjen”, dodao je Tramp ne navodeći na koji način.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus