Počeo upis za novi ciklus kurseva francuskog jezika

  0

  Francuski institut u Srbiji vas sa zadovoljstvom obaveštava da je upravo počeo upis za novi ciklus kurseva francuskog jezika svih nivoa i za sve uzraste u svojim centrima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Časovi se odvijaju uz najviše mere zaštite u savremeno opremljenim učionicama u ova tri grada i počinju od 12. septembra.

  Međutim, ovaj ciklus upisa zadržao je i jednu novu ponudu, koju nam je nametnula epidemija kovida 19 ovog proleća. Naime, od sada će kursevi jezika biti mogući i onlajn, preko platforme, te će omogućiti pohađanje časova jezika i onima koji ne žive u ova tri grada ili bi radije savladavali nova znanja iz udobnosti svog doma.

  Časovi francuskog pokrivaju sve nivoe, od apsolutnih početnika do časova konverzacije, a u ponudi su i pripremni časovi za ispite iz francuskog jezika (DELF i DALF) koji su obično potrebni za upis u francuske škole ili na fakultete ili za posao u francuskim firmama, kao i kursevi prilagođeni raznim profesijama i radionice na temu francuske kulture.

  Kursevi su prilagođeni najrazličitijim interesovanjima i potrebama polaznika svih uzrasta. Za decu i tinejdžere osmišljeni su posebno prilagođeni programi za sve starosne grupe, mališane od 3 do 4 godine, predškolce, kao i adolescente koji se grupišu prema uzrastu. Različiti tipovi kurseva pokrivaju sve nivoe od A1 do C1 skale Zajedničkog evropskog okvira za jezike (CECRL) iodržavaju se jednom ili dva puta nedeljno, u terminima koji odgovaraju polaznicima.

  Broj polaznika je ograničen na osmoro u grupi, a nivo znanja u grupama je ujednačen.

  Osim što su, naravno, obrazovni programi i metode izabrani u skladu sa najefikasnijim i najsavremenijim programima podučavanja francuskog za strance, Francuski institut može da se pohvali ekipom iskusnih profesora, koju čine francuski i srpski predavači, i kojima je francuski maternji jezik ili je na nivou maternjeg jezika. Oni nisu samo nativni govornici, koji poznaju sve finese jezika, nego su i odlični predavači, obučavani da predaju francuski jezik strancima i da svoje časove prilagode svojim polaznicima tako da im budu podsticajni i zanimljivi.

  Ambasada i institut će ih takođe, u zavisnosti od epidemiološke situacije, uključivati u svoije različite, kulturne i druge aktivnosti, kako bi im omogućili još više komunikacije na francuskom i obezbediti pristup brojnim onlajn izvorima informacija, kao i fondu medijateke.

  Francuski institut kreće sa novim kulturnim i umetničkim programima od 7. septembra,  nudeći predstave novog cirkusa i umetničke igre, izložbe fotografije i stripa, predavanja i debate na naučne, istorijske i društvene teme.