Počeo referendum na Starom gradu o radovima u centru Beograda

2
Foto: Tanjug

Građani opštine Stari grad mogu od danas do 16. juna da se izjasne na referendumu o radovima u toj centralnoj beogradskoj opštini, rekao je Marko Bastać, predsednik te opštine koja je raspisala referendum, preneo je N1.

Bastać je na na konferenciji za novinare na jednoj od lokacija gde se izvode radovi rekao da ti radovi izazivaju “haos” i da se o njima nisu izjasnili ni građani ni struka.

Prema njegovim rečima, pravo glasa na referendumu ima 56.000 građana koji će se izjašnjavati u svojim zgradama, ali ako ih akreditovani anketari ne nađu, mogu to da učine u prostorijama opštine Stari grad, svakog radnog dana i vikendom od 8 do 20 časova.

Bastać je istakao da se pitanja na referedumu odnose na radove koji vode ka “ukidanju kompletnog saobraćaja na Trgu Republike” i sprečavaju prolaz 60.000 vozila svakog dana, a sprovde se u okviru širenja i popločavanja pešačke zone.

Građani će se izjašnjavati i o uvođenju trolejbuskog sabraćaja u ulici Gundulićev venac, kao i izgradnji žičare na Kalemegdanu.

On je rekao da se referendumom štiti zakon jer se radovi sprovode “van svih pravila, dozvola i zdrave logike”.

“Rezultati referenduma biće dostavljeni Skupštini grada”, rekao je Bastać.

Opština Stari grad, kako je kazao, ima pravo da raspiše referendum, kao i da građani već dolaze u zgradu te opštine da se izjasne.

2 KOMENTARA

Comments are closed.