Počelo grejanje, iako je najavljeno da će radijatori biti hladni

1
Foto: Nedeljnik

Beogradske elektrane odlučile su da danas puste grejanje Beograđanima od 10 sati, iako je prethodno najavljeno da će radijatori biti hladni. Ali, stanovi će biti grejani tokom celog dana.

U “Beogradskim elektranama” su za RTS rekli da su odlučili da puste grejanje zbog promene vremenske prognoze, preneo je N1.

Ivana Kalanja iz “Beogradskih elektrana” rekla je za RTS da je jutros doneta odluka da se stanovi greju jer to zahtevaju vremenski uslovi.

“Jučerašnja prognoza je pokazivala da će tek uveče možda biti potrebno grejanje, ali prognoza se promenila za nekoliko stepeni i bilo je potrebno da se krene sa uključenjem postrojenja”, rekla je Ivana Kalanja.

Danas će se stanovi grejati ceo dan, kao i sutra ujutru. Odluka o tome da li će se nastaviti sa grejanjem zavisiće od vremenskih prilika.

Isporuka toplotne energije ne vrši se uopšte kada temperature spoljašnjeg vazduha više od 15 stepeni Celzijusa traju duže od 10 sati i kada je u vremenu između 6 i 9 časova temperatura spoljašnjeg vazduha viša od 12 stepeni Celzijusa, objasnio je u utorak vršilac dužnosti direktora “Beogradskih elektrana” Rade Basta.

“Beogradske elektrane” zbog toga nisu isporučivale toplotnu energiju prethodna dva dana.

1 KOMENTAR

  1. A grejanje je takvo da mogu da kazu “eto, pustili smo vam”, radijatori su mlaki, ugrejani tek toliko da ne budu skroz ledeni.
    Novembar mesec… Mozda cemo imati puno grejanje oko Nove godine, da nas caste.

Comments are closed.