“Pobedio sam ovaj ludi kineski virus…”: Tramp tvrdi da više nije zarazan i da ne pije lekove protiv COVID-19

0
Beta - AP Photo/Tony Dejak

(Beta) – Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da je pobedio koronavirus, da nije zarazan i da više ne pije lekove protiv te infekcije.

“Prošao sam najveći test sa najvišim standardima, i u sjajnom sam stanju. Pobedio sam ovaj ludi, užasni kineski virus”, rekao je Tramp u intervjuu za Foks njuz.

Tramp, koji će sutra nastaviti kampanju za predsedničke izbore i održati velike mitinge, rekao je da su lekari utvrdili da više nema koronavirus i da nije opasan po druge.

Dodao je da “izgleda da je imun”, prenosi Glas Amerike.

Trampov lekar Šon Konli izjavio je ranije danas da je predsednik SAD juče testiran na koronavirus i da više nema opasnosti da ga prenese drugima.

“Deset dana od pojave simptoma, i pošto 24 sata nema temperaturu i simptomi generalno nestaju, napredni test je ukazao da više nema dokaza o aktivnom repliciranju virusa”, naveo je Konli.

Bela kuća ipak nije odgovorila da li izjava Konlija znači da je Tramp testiran negativno na koronavirus, od kojeg je u SAD umrlo više od 213.000 ljudi.

Tramp je 2. oktobra objavio da su on i njegova supruga Melanija pozitivni na koronavirus, a kasnije tog dana je smešten u vojnu bolnicu Volter Rid, gde je proveo tri dana.