Plenkovićeva borba sa koronom: Kašalj mu se produžio, ima problem sa alergijama. Lekari kažu da nema potrebe za hospitalizacijom….

1
BETAPHOTO/HINA/Vlada RH/DS

Ne radi se o nekom većem zdravstvenom problemu premijera Andreja Plenkovića, ali iz opreza smo mu preporučili da još koji dan ostane na kućnom lečenju, preneo je Jutarnji list poruku lekara koji prate zdravstveno stanje predsednika hrvatske vlade. Andrej Plenković je pre 10 dana oboleo od covida-19.

Kako prenosi Jutarnji, on je po nalogu doktora bio u izolaciji 10 dana, ali mu je sada bolovanje produženo, iako više nema povišenu temperaturu. Prema ovim navodima, Plenkovič i daljekašlje pa je poslušao preporuke da ne putuje u Brisel, jer bi to moglo da pogorša njegovo zdravstveno stanje.

Od kada je sam na sednici Vlade rekao da neće ići u Brisel, u hrvatskoj je krenulo da se spekuliše da li se radi o težim posledicama zaraze koronavirusom i da li je potrebna hospitalizacija.

Jutarnji piše da lekari uveravaju da premijer više nema povišenu temperaturu, da njegovo stanje nije ozbiljno, ali da i dalje kašlje pa je oprez nužan.

Inače, kako piše Jutarnji, ovi respiratorni problemi se povezuju sa njegovim alergijama koje izazivaju ugotrajni kašalj uvek kad ima neku respiratornu infekciju, što mu smeta pri disanju.

Plenković je zbog dugotrajnog kašlja nastalog zbog gripa pre tri godine bio na pregledu u Klinici za plućne bolesti Jordanovac, ali ni tada nije nađen neki veći zdravstveni problem.

Koliko je poznato, Plenković se lečio po protokolu za kovid pacijente na kućnom lečenju sa nešto težim respiratornim problemima, a kod kojih se osmi ili deveti dan bolesti u terapiju uključuju kortikosteroidi, a ponekad i lekovi za suzbijanje ugrušaka, ali se ne šalju u bolnicu jer nije potrebno lečenje kiseonikom.

1 KOMENTAR

Comments are closed.