Plenković zadovoljan zbog pobede: „Tuđmanove vrednosti“ i „Eye of the Tiger“

1
Foto Profimedia

Predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i premijer Andrej Plenković izrazio je večeras zadovljstvo uverljivom pobedom HDZ na nedeljnim parlamentranim izborima i ocenio da takav rezultat obavezuje.

„Imali smo težak mandat pun iskušenja, a izazovi pred nama su još veći. Takve okolnosti zahtevaju rad, energiju, entuzijazam, požrtvovnost, odgovornost, znanje i iskustvo“, naglasio je Plenković u obraćanju  članovima i simpatizerima stranke koji su ga dočekali aplauzom i skandiranjem.

On je naglasio da je rezultat HDZ veliki, ali i „ogromna obaveza i svakog dana iduće četiri godine o njoj ćemo voditi računa jer Hrvatska treba rešenja“.

„Hrvatska danas treba vladu koja će voditi politiku modernog suverenizma, koji baštini vrednosti HDZ-a, prvog predsednika Franje Tudjmana, jer smo proteklih godina postavili HDZ na ono mesto političkog spektra gde ga je on oduvek stavljao i želio“, poručio je Plenković koji je stranku pozicionirao u desni centar.

On je takodje istakao da će njegova buduća vlada raditi na jačanju institucija, ljudskih i manjinskih prava.

Obraćanje premijera praćeno je skandiranjem „Pobeda“, a uoči govora puštena je pesma „Eye of the Tiger“.

U izbornom štabu vladala je euforija, pa ni najviši funkcioneri nisu poštovali epidemiološke preporuke o držanju fizičke distance i nošenja maski. 

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Pobedili su oni koji nisu glasali, 60 odsto biračkog tela. To je potvrda svog besmisla demokratije u Hrvatskoj. Ljudima bi bilo najdraže da se pojavi neko i spremi odgovorne za katastrofu na Goli Otok.

Comments are closed.