“Plenković o Tuđmanu ima lošije mišljenje nego ja”; “Nisi dostajan Tuđmanu ni cipele brisati”: Kako se svađaju hrvatska vlast i opozicija

0
Profimedia

Kako se približavaju predsednički izbori u Hrvatskoj tako se zaoštrava politička atmosfera na svim nivoima.

Ovog vikenda tema je Franjo Tuđman.

Dve najjače stranke vladajuća HDZ i opoziciona SDP polemišu oko toga ko ima gore mišljenje o njemu. Ili bolje mišljenje, kako se uzme.

Povod je izjava predsedničkom kandidata SDP-a Zorana Milanovića da premijer i lider HDZ-a Andrej Plenković ima o Tuđmanu gore mišljenje i od njega, što je za stranku koju predstavlja Plenković velika uvreda.

Milanović je u subotu izjavio da mu je jako simpatično “gledati kako su ljudi poput ‘novoprobuđenog i novopečenog poštovaoca Franje Tuđmana’ Andreja Plenkovića, za koje zna ko su i šta su, razvili duboki afinitet i afekt prema Franji Tuđmanu.

“To je neiskreno. Moj pozdrav i razdragani mah novom ljubitelju Franje Tuđmana. Znamo ko je Plenković. On o Tuđmanu ima najgore moguće mišljenje, lošije nego ja”, rekao je Milanović.

Na taj Milanovićev istup HDZ-ovci su regovali tvrdnjom da on Tuđmanu “nije dostojan ni cipele obrisati”, a isto su na svom zvaničnom Fejsbuk profilu napisali i za SDP-ovog poslanika u Saboru Peđu Grbina.

“Iskompleksiranom Milanoviću bilo bi bolje da napokon otkrije od kojih je klijenata zaradio milione i koje im je tačno ‘usluge’ pružao u prošle 3 godine izvan politike umesto da opet pokušava da leči luzerske frustracije iznoseći neistine o Andreju Plenkoviću. Nesposobni i društveno neprilagođeni Milanović mogao je kao slučajni premijer samo sanjati dobre ekonomske rezultate i međunarodne uspehe koje postiže naša Vlada, pa mu ne preostaje ništa drugo nego da ljubomorno podvaljuje predsedniku HDZ-a”, navodi se.

“Najbolji odgovor na novu laž – da ‘Plenković nikad nije imao dobro mišljenje o dr Tuđmanu’ – jeste činjenica da je na predlog upravo ove Vlade i ovog HDZ-a nedavno uveden, na veliku tugu SDP-a, Velered Predsjednika RH Franje Tuđmana. A čemu je u Saboru najžešći protivnik bio upravo Milanovićev trbuhozborac Peđa Grbin, koji je najvećeg državnika u hrvatskoj istoriji optužio za ratne zločine! Na sreću, Hrvati su svesni da Grbin & Milanović nisu dostojni dr Tuđmanu ni cipele obrisati”, zaključili su HDZ-ovci, a sve to prenosi Jutarnji list.