Plasido Domingo demantovao da je zloupotrebljavao svoj položaj: “Ceo život sam proveo pomažući drugima”

0
Foto: Profimedia

Operski pevač Plasido Domingo demantovao je danas u intervjuu agenciji AP da je zloupotrebljavao svoj položaj dok je bio u upravi dve američke operske kuće.

Više žena optužilo je slavnog Dominga za pokušaje da ih natera na seksualne odnose nudeći im uloge. Takođe, neke žene su navele da su se zbog Domingovih neprimerenih komentara osećale neprijatno, a više desetina ljudi iz sveta opere je reklo da su bili svedoci neprikladnog ponašanja čuvenog pevača prema mladjim ženama.

Domingo je u oktobru prošle godine napustio upravu Opere Los Anđelesa na čijem je čelu bio od 2003. Potom je odbio nastup u Metropoliten operi u Njujorku, dok su mnoge američke opere otkazale njegove nastupe.

Operski pevač je rekao AP-u da nikada nije obećao ulogu nekom pevaču. Domingo je pored Opere Los Anđelesa, bio i u upravi Vašingtonske opere.

“Ceo život sam proveo pomažući drugima, ohrabrujući i motivišući druge”, rekao je Domingo u intervjuu koji je dao u Napulju.

Operski pevač, koji u januaru puni 80 godina, bio je zaražen korona virusom i boravio je deset dana u bolnici. Domingo je već imao nastup posle oporavka a tokom jeseni ima zakazane nastupe u Italiji, Nemačkoj i Austriji.

Beta