“Pitao sam sudiju da li je taj-brejk na 10:10”: Kako je Đoković “znao” da će na kraju pobediti

1
Tanjug/AP

Teško da bilo koji opis može da bude dovoljno dobar za finale Vimbldona koje je u svojih pet sati pružilo priliku gledaocima da uživaju u teniskom “rolerkosteru”.

Drama čiji je vrhunac – peti set za pamćenje – trajao kao nijedan drugi i koji je na kraju doveo do katarze svih onih koji su ga tokom meča psovali jer mu ne ide servis (bilo je i takvih) uspela je da uzdrma i dvojicu tenisera.

Završnice setova bile su rezervisane za najbolju Đokovićevu igru.

Čini se da je u tome bio ključ njegove sigurnosti, što je duhovtio primetio i Nebojša Višković, komentator Sport kluba:

“Znao je. On je znao da dobija meč. On je znao od početka, samo nas je držao u neizvesnosti. Ovaj čovek nije sa ove planete”.

Znao o je i Novak, i to je Viškoviću posle meča i rekao, da će mu odgovarati taj-brejk u poslednjem setu.

U jednom momentu, Novak je zaboravio i pravila.

“Pitao sam sudiju u jednom trenutku – da li se taj-brejk igra na 10:10 ili na 12:12, više nisam bio siguran. Međutim, radovao sam se tom taj-brejku”, rekao je Đoković u intervjuu po završetku meča.

Ipak, u nešto drugo je bio siguran. Videlo se to i u najtežim trenucima, kod meč lopti za protivnika, kada nije išlo. Bio je prvi reket sveta potpuno miran.

“To što sam bio miran i to što sam ispoštovao dogovor sa samim sobom moj je najveći uspeh danas. Zvuči kao kliše, ali zaista sam sebi govorio da moram da ostanem miran šta god da se desi na terenu ili oko njega. Na neki način sam mogao da predvidim i da će podrška biti na njegovoj strani, kad je navijanje u pitanju. Ipak, uspeo sam da ostanem miran”, rekao je Đoković.

1 KOMENTAR

  1. Je l’ to Viskovic naprasno zavoleo Djokovica posle onih VASPITNIH U STUDIJU, OD NOVAKOVOG OCA?

Comments are closed.