“Pitala sam se zašto ja”: Šenon Doerti o borbi sa recidivom raka dojke

0
Foto: Profimedia

Glumica Šenon Doerti, koja se proslavila u seriji Beverli Hils, u suzama je objavila da joj se vratio rak dojke, i da je u četvrtoj fazi, prenosi BBC.

Šenon je prvi put saznala da ima rak dojke 2015. godine, ali posle teške borbe i dve godine kasnije, optimistično je saopštila da je “završila s hemo” tj. hemioterapijom i da se oseća “sjajno”. Gostujući u Dobro jutro Amerika na ABC, 48-godišnja glumica je rekla da je njena bolest u četvrtom stadijumu.

“To znači da se rak vratio.” Šenon je dodala da je želela da ljudi to čuju prvo od nje. Doerti je otvoreno govorila o svojoj borbi sa rakom na društvenim mrežama, postavljajući video klipove kako vežba uz haštag #ubicaraka.

Neposredno nakon smrti kolege Luka Perija, saznala je da joj se vratio kancer, ali nije želela da je objavljuje iz poštovanja prema nekadašnjem kolegi.

“Vrlo je čudno da saznam dijagnozu a onda neko ko je bio naizgled zdrav ode prvi”, rekla je. “Bilo je zaista šokantno. Najmanje što mogu jeste da mu odam poštovanje.”

Ona kaže da je tada rekla samo Brajanu Ostinu Grinu i da je zadržala dijagnozu za sebe da bi dokazala da još uvek može da radi. Grin joj je pomogao da prođe kroz te teške dane tokom snimanja.

“Imala sam trenutke ogromne anksioznosti i mislila sam da to nikako ne mogu, a Brajan je bio jedina osoba kojoj sam to vrlo brzo i rekla.”

Ona dodaje da ju je on uvek zvao pre snimanja i rekao bi joj da joj “čuva leđa”. “Brajan mi je puno pomogao.” Kaže da je bilo dana kada se pitala “zašto ja”, a da bi onda zastala i rekla: “Pa, zašto ne mi, ko drugi? Ko drugi zaslužuje ovo? Niko od nas ne zaslužuje.”