“Pitaju me Evropljani zašto idem kod Putina. Zato što ne moram da čekam po tri sata u redu kao oni…”: Vučić uoči sastanka sa predsednikom Rusije

3
Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, uoči sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, da su odnosi Srbije i Rusije prijateljski, bratski.

On je objasnio da je Rusija jedna od retkih zemalja na koje Srbija može da računa u međunarodnoj areni, ali i da je to osećanje i poverenje obostrano i da Rusija može da računa na našu zemlju.

“Uspeli smo u vremenu koje nije lako, sa bezbroj pritisaka da se priklonimo stavovima protiv Moske, da zadržimo nezavinost u donošenju odluka jer mi ne zabijamo nož u leđa prijatelja”, rekao je Vučić u intervjuu za TV Hepi.

Predsednik Srbije je istakao da je Putin za Srbiju uvek imao vremena i razumevanja i da se to vidi po broju njihovih susreta.

“Neki Evropljani su me pred put u Rusiju pitali zašto idem kod Putina. Pa, zato, što vi čekate po tri sata u redu, a ja ne moram”, naglasio je Vučić.

Ovakve izjave predsednika Srbije važne su u kontekstu pisanja nekih ruskih medija o tome da je odnos dve zemlje na ispitu i da su određeni skandali bacili senku na Vučićevu posetu Sočiju.

3 KOMENTARA

  1. Ако је неко и сумњао да би афера са куповином “тајни” од стране руског агента могла бити само фабриковање новог случаја у локалне политичке сврхе, сада више не треба да има дилеме.

  2. Jel ti reko Putin – sine, samo ti dilaj iruzije i gaji vutru i udri te logorase u GUl-agu kao tata-Staljin?
    Narodnjastvo na kub – mi snjim ovce cuvamo al njegove ovce bome pasu lepsu travu.

Comments are closed.