Pismo Irineju: “U znak pobune, svake večeri u 20.05h da zvone zvona na crkvama, stanite na stranu naroda…”

9
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Naučni savetnik Instituta za fiziku Slobodan Prvanović uputio je otvoreno pismo patrijarhu Irineju u kojem ga poziva da on i Srpska pravoslavna crkva “stanu na stranu naroda” i da u “znak pobune u 20.05 svake večeri zvone zvona na crkvama”.

Prvanović se u pismu osvrnuo na buku kojom već nekoliko večeri nezadovoljni građani iskazuju nagomilano nezadovoljstvo aktuelnim režimom, navodeći da Srpska pravoslavna crkva “treba da bude na strani pobunjenog naroda” i to pokaže time što bi svako veče u 20.05 zvonila zvona u svim crkvama.

“Ovim svrstavanjem na stranu pobunjenog naroda”, a protiv pljačkaša Srbije, “Crkva bi, koliko toliko, povratila poljuljano poverenje, koje je izgubila nakon one istorijske sramote” kada ste Aleksandru Vučiću “dodelili orden za čuvanje Кosova”, poručio je profesor Prvanović patrijarhu Irineju.

Prvanović je jedan od potpisinika zahteva akademske zajednice u kojem se traži da javni servis RTS obezbedi objektivno izveštavanje “o svim aferama koje potresaju državu”.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

9 KOMENTARA

 1. komentar je unet i obrisan od strane kontrolora, a u korist je Srbije, za vladu narodnog spasa koju cine strucni umni srbi iz zemlje i rasejanja, sa iskustvom u svojoj struci.
  Crkva, vera je uvek bila uz narod i njen stozer, da ulije nadu da narod izdrzi sve ove nedace.
  Zvona crkvena u 17, 18, 20h unece taj neophodni spokoj i ucvrstiti nadu, odagnati strah.

 2. Da podrži koji narod! Pa ne čine šerpaši narod već jednu malu instrumentalizovanu skupinu. Okanite se tih čoravih posla i ne uvlačite crkvu u dnevno političe bitke.

  • ne zvone zvona serpama, vec unose spokoj narodu koji zivi u Srbiji, ucvrscuje nadu da ce biti bolje, da Srbija propasti nece.
   ko ne veruje, ima samo strast prema materijalnom….zato i mislite na serpe….pre pocinka je potrebno ojacati veru u bolje sutra, a ne samo u kafanu i sl.

 3. Kako vas nije sramota, na stranu kog naroda uvlacite veru. Nije mi jasno dokle vise ovog ludila.

 4. Bruka i sramota od jednog “naučnog savetnika”, da zahteva gluposti od crkve!!!!. Ko kaže da narod lupa u šerpe zbog toga, što si naveo!!!. I o kojim pljačkašima pričaš!!!. Ja ne podržavam ni jednu stranku, već svojom glavom razmišljam i donosim odluke, ali od Đilasa većeg profitra i pljačkaša nema!!!.

Comments are closed.