Ambasador Srbije pozvan na razgovor u MIP CG, Beograd uzvratio

1
FOTO TANJUG / MILICA NIKOLIC / bb

Ambasador Srbije u Podgorici Vladimir Božović pozvan je na razgovor u crnogorsko Ministarstvo inostranih poslova.

Crnogorsko Ministarstvo je, kako navode, osudilo sinoćnji pokušaj paljenja crnogorske zastave ispred zgrade Ambasade u Beogradu.

“Nasrtaj na ambasadu i državne simbole susedne i prijateljske zemlje i članice NATO, a u stvari neometani nacionalistički pir, apsolutno je neprihvatljiv. Iako je atak na ambasadu bio najavljen još pre dva dana i trajao više od sat vremena, nerazumljivo je da organi bezbednosti Srbije nisu učinili gotovo ništa da onemoguće pirotehničke orgije i napad na državne simbole Crne Gore”, poručuju iz crnogorskog MIP-a.

I Ministarstvo spoljnih poslova Srbije pozvalo je na razgovor otpravnika poslova Ambasade Crne Gore u Beogradu, saznaje Tanjug.

Šef srpske diplomatije potvrdio je tu informaciju i objasnio da je crnogorski ambasador Tarzan Milošević van Srbije, te da je stoga na razgovor pozvan otpravnik poslova crnogorske ambasade.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije najoštrije je osudilo paljenje crnogorske zastave na zgradi ambasade te zemlje u Bepgradu, ocenivši da “to ide na ruku onima koji odgovornost za krizu u Crnoj Gori pokušavaju da prebace na Srbiju”.

Ne ulazeći u komentare različitih izjava iz Crne Gore u kojima se pokušava odgovornost za krizu u Crnoj Gori lažno prebaciti u Srbiju, a ne zbog donošenja Zakona o slobodi veroispovesti, koji je uperen protiv srpskog naroda i SPC, Ministarstvo spoljnih poslova najoštrije osuđuje paljenje crnogorske zastave”, objavljeno je na sajtu tog ministarstva.

Dodaje se da takav čin samo ide na ruku “neprijateljima srpskog naroda” i narušava ugled Srbije.

1 KOMENTAR

Comments are closed.