Pilot ka Beogradu leteo putanjom u obliku srca: „Naveo sam koliko goriva i ljubavi je potrošeno, a ja ću sve nadoknaditi…“

0
Printscreen/flightradar24.

Avion „Montenegro erlajnsa“ je na jutrošnjem letu iz Podgorice za Beograd leteo putanjom u obliku srca. Na društvenim mrežama usledile su kritike ali i poruke podrške na račun mladog kapetana Nikole Pavličevića, prenosi RTS.

Današnji let od Podgorice do Beograda YM-100 početo je tako što je kapetan došao na ideju da napravi posebnu rutu iznad Crne Gore.

Putanja je išla od Podgorica – Kolašin – Nikšića – Podgorica, pa je potom nastavljen regularan let ka Beogradu. Rekonstrukcija rute leta se jasno može videti na sajtu za praćenje komercijalnih letova flightradar24.

Inače, prema saznanjima CdM-a, jutrošnjim letom je transportovana je iz Crne Gore beba stara samo 48 sati na operaciju srca u Beograd.

Pilot Nikola Pavličević je kritičare, koji su ga optužili za neracionalnu potrošnju goriva, zamolio da „izračunaju koliko je i kome dužan“.

On je u izjavi za podgorički portal CdM rekao da ima potrebu da se obrati povodom pojedinih komentara koji se tiču goriva i današnjeg leta.

„Poštujem svačije mišljenje, a uvažiću i vaše kritike. Neću da dužim, biću prilično precizan. Cena 1.000 kilograma goriva za današnji let je iznosila 470 evra a ovo ‘kritično srce’ je potrošilo 700 kg. Molim vas da izračunate koliko sam i kome dužan“, poručio je mladi kapetan.

Istakao je da je jutrošnji let bila čista emocija isprovocirana današnjim brifingom, suzama i velikom ljubavlju prema kompaniji od posade i zaposlenih.

„Neki kažu zatvor, neki 15.000 evra, naveo sam precizno koliko goriva i ljubavi je potrošeno danas, a ja sam spreman sve to da nadoknadim“, istakao je Pavličević i dodao da je to bio njegov najlepši let u karijeri.

Pored kritika mladi kapetan pobrao je i mnoge poruke podrške na društvenim mrežama. 

Podsetimo, crnogorska vlada juče je odlučila da ugasi „Montenegro erlajns“, prizemlji sve avione i osnuje novu kompaniju. 

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500