Piksi o privođenju Kokeze: “Situacija nije prijatna. U svakodnevnom smo kontaktu. Mirno je, nefudbalske stvari nas ne zanimaju…”

1
STR / AFP / Profimedia

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković održao je prvu “takmičarsku” konferenciju za medije uočipočetka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine, i tom prilikom je poručio da će ekipa u svakoj utakmici ići na pobedu.

Piksi je ovog puta govorio i o taktici, pitanju ko će biti novi kapiten (pošto Kolarov nije više na spisku), ko će šutirati penali. Ali, kako teme oko saveza i reprezentacije ovih dana nisu samo fudbalske, govorio je i o nedavnom privođenju predsednika FSS Slaviše Kokeze.

Piksi je rekao da će igračima prvo saopštiti ko će biti kapiten, a da on već sada zna. Penale će, kaže Piksi, da šutira Dušan Tadić ako bude u timu.

“Svi su oni kapiteni i oni na terenu i oni na klupi. Odigrati tri utakmice u sedam dana je strahovito naporno. Igrači moraju da budu spremni. Znam ko će biti kapiten, ali hajde da sačekamo da dođu. U ponedeljak ću im saopštiti“, rekao je Piksi.

Selektora su pitali i o glasinama da se igrači ne ponašaju profesionalno.

„Ima mnogo tračeva, neistinitih priča. Igrači koju su ovde vole svoju zemlju, patriote su. Bilo je nekih stvari koje su za analizu. Zašto neki igrač neće da igra neku utakmicu, da li je povređen ili se samo čuva za klub. To ne smeju da rade. Biću rigorozan po tom pitanju. Nedisciplinu neću tolerisati. Ma kako se taj igrač zvao, za njega neće biti mesta, odmah ide kući. Lično ću ga odvesti na aerodrom“, rekao je on.

Piksi je morao da odgovori i na pitanje vezano za tvrdnje nekadašnjeg selektora Slavoljuba Muslina da je otpušten pošto nije želeo da pravi ustupke menadžerskim zahtevima.

„Nisam čitao šta je rekao Muslin. U toj situaciji ja ne bih čekao tri godine da kažem tako nešto. Da mi se tako nešto dogodi, istog momenta bih obavestio javnost. Rekao bih otvoreno sve. Sigurno ne bih trpeo kao on, ako su zaista bile… U mom slučaju se tako nešto neće desiti“, rekao je Dragan Stojković.

A došla je na red i najteža tema. O tome kakava je atmsofera u reperezentaciji imajuđi u vidu da je nedavno priveden Slaviša Kokeza, Piksi je rekao:

„Situacija nije prijatna. U svakodnevnom smo kontaktu. Sve funkcioniše na najbolji mogući način. Mirno je i drugačije se neće raditi. Igrači kada dođu ovde, moraju da budu pripremljeni samo na mečeve. Nefudbalske stvari nas ne zanimaju“, rekao je Piksi.

1 KOMENTAR

  1. Ako ovaj Car Pixi, koji nam je ponosno i hrabro nosio reprezentaciju korz 80, 90-te, ne uspe da popravi nešto , onda Srbijo ugasi FSS i zaborvi na tu igru! spasite nas i ubite se svi… svo poverenje je odavno izgubljeno u domaći fudbal, ovo je stvarno poslednja šansa!!! ajde Pixi ko će ako ne ti?!!

Comments are closed.