Piksi i Fudbalski savez Srbije razgovaraju: “Prijateljsko ubeđivanje da ga svi žele…”

0
Foto: Printskrin YouTube

Prvi favorit za mesto novog selektora reprezentacije Srbije je i definitivno Dragan Stojković Piksi. Legendarni srpski fudbaler je neočekivano izleteo na prvo mesto pre nekoliko dana, kad je javno poručio da je spreman da preuzme selektorsku funkciju, a sada je ubedljivo najbliži da sedne na klupu sa koje je nedavno ustao Ljubiša Tumbaković, prenosi Mozzart sport.

Piksi je u prvi mah zatekao čelnike Saveza, koji su verovali da je i ovog puta nedostupan, kako zbog mnogobrojnih prethodnih neuspešnih pokušaja da ga nagovore da preuzme Orlove, tako i zbog bogatog ugovora koji i dalje ima sa kineskim Guangdžou R&F-om. Međutim, kada je Stojković dao signal da je ovog puta raspoložen da preuzme reprezentaciju i rekao da je siguran da bi uspeo da je odvede na Mundijal, sve lampice na Terazijama su se upalile.

Kako prenosi MOZZART Sport, Stojković i vrh FSS-a su gotovo ceo dan u sredu proveli u razgovorima. Ne bi se to moglo nazvati pregovorima, jer su obe strane voljne da dođu do dogovora, a novac nikako ne može da bude prepreka, jer FSS ne može da ponudi Stojkoviću ni deseti deo onog što ima u Kini i on je toga svestan.

Okolnost koja ide na ruku srpskom savezu je što Piksiju ugovor sa Guangdžuom ističe za šest meseci, pa je i on, u načelu, spreman da se odrekne dela garantovane zarade.

Poručio je Stojković pre nekoliko dana da prevashodno želi da vidi istinsku želju kod vodećih ljudi domaćeg fudbala i cele javnosti da mu daju dirigentsku palicu reprezentacije i ti višečasovni razgovori su u najvećoj meri bili upravo to prijateljsko ubeđivanje da je pravi čas, a i krajnji trenutak posle toliko poziva prethodnih godina, da povede Orlove ka Kataru.