Pentagon blokirao sastanak Bajdenovog tranzicionog tima sa predstavnicima obaveštajnih agencija

0
Profimedia

Trampova administracija sprečila je da se tranzicioni tim izabranog predsednika Džoa Bajdena ove nedelje sastane sa svojim kolegama u obaveštajnim agencijama Pentagona. To je za CNN potvrdio bivši visoki obaveštajni zvaničnik.

Iako Bajdenov tranzicion tim nakon nekoliko sporih nedelja, posle izbora, sada hvata ritam i vrši reviziju i održava sastanke sa zvaničnicima drugih agencija, stvar se zakomplikovala u slučaju Odbrambeno-obaveštajne agencije i Agencije za nacionalnu bezbednost.

Pentagon poriče da je bilo ko na bilo koji način pokušao da ometa Bajdenov tranzicioni tim u radu, međutim, Vašington post piše da tim novoizabranog predsednika ima problem sa prelaznom kancelarijom Ministarstva odbrane, koju v odi „čovek odan Donaldu Trampu“.

Zvaničnici odbrane poručili su samo da nije stvar u zabrani, nego u „poštovanju procedura“.

„Sastanci su zakazani, a bilo je potrebno da se jave Kešu Patelu, kako bi ispoštovali procedure“, rekli su iz Ministarstva odbrane.

Bajdenov tranzicioni tim počeo je sa intenzivnim sastancima u drugim ministarstvima i vladinim agencijama, kako bi pripremio sve za „mirnu tranziciju vlasti“.