Patrijarh Irinej primio predstavnike koalicije “Za budućnost Crne Gore”: Volja naroda pobedila nad samovoljom, sada bezakoni zakon može da se ukine

1
Foto: Nedeljnik

(Beta) – Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Irinej rekao je da “volja naroda trijumfovala nad samovoljom pojedinca, kao i da su izbori u Crnoj Gori protekli u mirnoj i demokratskoj atmosferi”.

Takodje je “izrazio nadu da će u najskorijem vremenu bezakoni Zakon o slobodi veroispovesti, koji je bio uperen protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC), biti stavljen van snage”, saopštila je danas Informativna služba SPC, navodeći da je patrijarh Irinej ovo rekao u srdačnom razgovoru sa “liderima koalicije ‘Za budućnost Crne Gore’ Andrijom Mandićem i Milanom Кneževićem”, koje je primo 10. septembra u Patijaršiji.

Mandić i Кnežević su zahvalili patrijarhu “na velikom zalaganju za jedinstvo SPC, naročito ističući patrijarhovu ulogu u borbi za jedinstvo srpskog naroda ma gde da živi”.

Oba sagovornika su izrazila zadovoljstvo činjenicom da će do kraja oktobra 2020. godine biti završeni radovi na izgradnji hrama Svetog Save, čime će “naš narod dati nemerljiv doprinos pravoslavnoj duhovnosti i kulturi čitavog čovečanstva, a svaki Srbin i Srpkinja moći time da se ponose”, prenela je Informativna služba SPC.

Sastanku je prisustvovao vikar patrijarha episkop remezijanski  Stefan.

1 KOMENTAR

  1. Ти попе не смеш да се мешаш у унутрапње ствари стране државе.

Comments are closed.