“Partizan na perfidan način truje narod. Vučelić bi trebalo da se izvini…”: Šta je sve rekao Zvezdan Terzić dan posle poraza u večitom derbiju

4
Fotografija: Igor Pavićević

Fudbaleri Partizana pobedili su Crvenu zvezdu u 161. večitom derbiju rezultatom 2:0, a među brojnim rekacijama igrača, predstavnika stručnih štabova i pojedinih članova klupskih uprava, izdvaja se izjava glavnog operativca crveno-belih Zvezdana Terzića.

On je kritikovao igru izabranika Vladana Milojevića i istakao da tim ne bi trebalo da igra tako kako je odigrao najvažniju utakmicu srpskog fudbala, s ozbirom na ulaganja.

“Čestitam igračima i stručnom štabu Partizana. Igrali su sa više strasti i energije. Bili su manje loši, jer derbi nije opravdao očekivanja. Ja sam jako nezadovoljan, predstoji nam ozbiljna analiza zašto smo odigrali ovako loše. Nedopustivo je da najbolji tim Crvene zvezde u poslednjih 20 godina u koji je investirano 10.000.000 evra odigra ovako loše. Taj novac je investiran samo u obeštećenja. Tu su i plate u visini od 15.000.000 evra i premije od 5.000.000, što znači da je u ovaj tim investirano blizu 30.000.000 evra. Duboko sam razočaran igrom, kao i svi u klubu. Koristim ovu priliku da se izvinim navijačima i zvezdaškoj javnosti”, rekao je Terzić i dodao da Zvezda ima dva podjednako kvalitetna tima i da bi oba mogla da se bore za titulu u domaćem šampionatu.

Istakao je Terzić i da je pravilo o broju stranaca u domaćem šampionatu loše uticalo na to Zvezdinu selekciju tima jer je jedan broj igrača morao da ostane van protokola.

Međutim, onda je govorio i o “drugoj strani medalje”.

“Rešavaćemo mi stvari u našoj kući… A druga strana medalje je sledeća. Došao sam do zaključka da rukovodstvo Partizana na pokvaren način truje narod, da je Zvezda mezimac države i Fudbalskog saveza, FSS-a, da vlasti čine sve da unište Partizan. Neverovatna je onako agresivna reakcija… I posle svega, (prvi čovek crno-belih, Milorad) Vučelić se ne izvini. Nedopustivo je da takav sportski radnik ne reaguje adekvatno, a pored njega sedi na utakmici predsednik FSS-a. Perfidno je spinovanje, to da neko želi da uništi Partizan. ‘Poziv na bunt i otpor prema režimu’, to je izuzetno pokvareno. Vučelić zloupotrebljava i funkciju glavnog i odgovornog urednika u ‘Novostima’. A i njegov potpredsednik truje narod, onaj čovek na televiziji… Traje to duži period, stvorena je pogrešna slika u javnosti. Uvukli su u to i Savu Miloševića, koga neizmerno cenim. I on je zatrovan”, rekao je Terzić.

Nije propustio priliku da spomene i sudiju koji je delio pravdu na večitom derbiju.

“Sedam dana su se bavili našim penalom protiv Inđije. Iako smo mi rekli da je to velika greška. Sudija je napravio previd, mi smo ga osudili, jer nam to nije billo potrebno. Kroz medije su napravili pritisak na sudiju. Na sastanku sam Jovanoviću, pred Kokezom i Vučelićem, rekao da mi se ne sviđa što on sudi, jer je označen kao Partizanov čovek. Rekao sam mu da mu verujem i da ne bih voleo da to zloupotrebi.  Prevario sam se, jer nam je poništen čist gol. Mi smo bili loši, ali i tako loši smo mogli da povedemo”, naglasio je glavni operativac crveno-belih.

On je istakao da će biti obelodanjeno koliko je novca Zvezda dobila od države, a prisetio se i period kada su crveno-beli ostali bez evropske licence 2014. godine i naglasio da tada niko nije reagovao iz državnih struktura, aludirajući na to da je država pomogla Partizanu da reši problem u vez sa evropskom licencom.

4 KOMENTARA

 1. Terza,
  Znaš šta bi bilo najetičnije sa tvoje strane. Da podneseš ostavku posle ova 2 poraza.
  To bi ti i lično išlo u prilog.
  Zaboravi prodaju igrača, zaradićeš mnogo više ako se budeš na ovaj način ponasao.
  Nije Vučelić ništa kriv. Ako ne možeš da pridobiješ Vučićeve simpatije pobedama, nećeš moći ni napadima na pertizanov stručni štab.

  • Ne treba Terza dati ostavku ,nego Miloje. Sve mu je čovek igrače”pokupovao” koje je on tražio ,obezbedio novac,ali džaba. Miloje je glavni krivac. Prvo ne zna sastaviti ekipu, pripremiti utakmicu,taktiku, motivisati igrače . Ista mu je taktika i protiv ,Partizana, Sudove, Vojvodine ,LIverpula,PSŽ,Napolija i dr.

Comments are closed.