Papa osudio one koji su otišli na odmor usred pandemije: „To me je veoma rastužilo“

0
Foto Profimedia

Papa Franja je osudio ljude koji su otišli van zemlje kako bi izbegli restriktivne mere uvedene zbog pandemije korona virusa, rekavši da su morali da pokažu veću svest kada je reč o patnji drugih.

Tokom podnevnog govora, Franja je rekao da je pročitao novinske izveštaje o ljudima koji su avionima bežali iz zemlje neposredno pre vladinih mera i tražili zabavu na drugim mestima u svetu.

„Oni nisu razmišljali o ljudima koji su ostali kod kuće, o ekonomskim problemima mnogih koje je pogodio lokdaun, nisu razmišljali o bolesnima. Razmišljali su samo o tome da odu na odmor i da se zabave. To me je veoma rastužilo“, rekao je papa, a preneo Rojters.

Trećeg dana u Novoj godini papa uvek daje blagoslove sa prozora koji gleda na trg Svetog Petra, ali je ovog puta ostao unutar bazilike, kako bi sprečio eventualno okupljanje publike i sprečio širenje korona virusa.

„Ne znamo šta 2021. godina može da nam donese, ali ono što svi možemo da uradimo jeste da napravimo veći napor da se brinemo jedni o drugima. Očigledna je, međutim, jasna namera da se brinemo samo i isključivo o sebi“, dodao je Franja.