Paolo Maldini i njegov sin pozitivni na koronavirus

0
Foto: Profimedia

Legenda Milana i njegov aktuelni tehnički direktor Paolo Maldini pozitivan je na koronavirus, saopštio je fudbalski klub Milan na svom zvaničnom sajtu.

Kako piše u saopštenju, Maldini je virus korona dobio od osobe sa kojom je nedavno bio u kontaktu. Nakon početnih simptoma, osobi koja je bila u kontaktu sa direktorom Milana je kasnije potvrđen virus.

U poslednjih nekoliko dana i sam Maldini je imao simptome karakteristične za ovaj virus, a nakon jučerašnjih testova, rezultat je bio pozitivan.

Pored Maldinija, zaražen je i njegov sin Danijel, koji igra za omladinski tim Milana, a ranije je trenirao i sa prvim timom.

Otac i sin se osećaju dobro i već dve nedelje su u kućnom karantinu. Oni će i sada ostati u samoizolaciji, dok se klinički u potpunosti ne oprave, prema medicinskim protokolima i pravilima koje su izdale italijanske zdravstvene ustanove.

Podsetimo, Italija je do sada zabeležila 53.578 zaraženih slučajeva. Preminulo je 4.825 osoba, pa je trenutno država sa najviše preminulih od virusa COVID-19. Samo u poslednja 24 časa, umrlo je 793 osobe. Region Lombardija u, kojem se nalazi i Milano, je jedan od najviše pogođenih regiona u Italiji.