“Palmer mi je rekao pre dva meseca da će Kurti i Mustafa da formiraju vladu. Ništa nije slučajno, očigledno…”: Ivica Dačić o mogućem formiranju koalicija posle kosovskih izbora

1
Foto: Profimedia

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da mu je američki izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer pre dva meseca saopštio svoja očekivanja od kosovskih izbora i razvoja situacije nakon izbora. Palemer je Dačiću rekao da SAD očekuju da će Aljbin Kurti i Isa Mustafa formirati vladu, prenosi N1.

Dačić je nakon 19. ekonomskog samita Srbije u hotelu Metropol novinarima rekao da Amerikanci sami priznaju da je to “malo složeniji zahvat imajući u vidu da se prvi put suočavaju sa Samoopredeljenjem, strankom koja se zalaže za Veliku Albaniju”.

“Jedna je stvar šta neko govori kada je u opoziciji, a druga je stvar šta će raditi kada dođe na vlast”, rekao je Dačić i dodao da Srbija ne može da utiče na to koga će građani Kosova da biraju.

Kurti je tokom kampanje govorio o tome da se zalaže za ukidanje taksi koje je bivši premijer Ramuš Haradinaj uveo na robu koja dolazi iz Srbije i iz Bosne i Hercegovine.

Prema preliminarnim rezultatima sa 95,88 odsto prebrojanih glasova Samoopredeljenje Aljbina Kurtija je pobednik na izborima koji su juče održani na Kosovu sa 25,79 odsto, dok je Demokratski savez Kosova Ise Mustafe na drugom mestu sa 25,05 odsto glasova.

1 KOMENTAR

  1. Чик погоди ко ми је својевремено рекао да ћете ти и Вучић да формирате Владу ?

Comments are closed.