Paja i Jare su bili nerazdvojni tandem u “Kamiondžijama”, ali se iza kamera nisu podnosili

0
Foto: Printscreen

Glumci Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja najvoljeniji su filmski i televizijski tandem.

Kao Paja i Jare u “Kamiondžijama” obeležili su celu jednu epohu televizije, a publike će i danas kada se na nekom od kanala bude reprizirao ovaj kultni serijal, prepričavati nezaboravne replike.

Međutim, davnih dana, na snimanjima, sve je izgledalo drugačije nego na ekranu. Pavle Vuisić i Čkalja se, u stvari, nisu podnosili.

O tome je svedočila i Vuisićeva supruga Mirjana koja je rekla da oni, ipak, nisu bili moguća fuzija.

Jer, Čkalja je, kako je ispričala, bio stopostotni glumac, dok se Vuisić “samo ponašao”.

Kada je Televizija Beograd desetak godina posle serije i filma “Kamiondžije” želela da snimi nastavak “Kamiondžije opet voze”, Vuisić nije hteo ni da čuje.

“Ubeđivali su ga godinu dana. Kako sam ja u tom trenutku počela da gradim imanje, koje se i njemu dopalo, premerio je plac, izračunao koliko će koštati ograda i tražio honorar od 110.000 dinara. Producenti su poludeli jer je maksimalni honorar za glavne glumce iznosio 12.000 i nije postojala zakonska mogućnost da mu daju više. Samo je odmahnuo rukom. Onda su oni pronašli način da naprave videokasete koje će se prodavati gastarbajterima i osigurali mu traženi novac”, rekla je ona u razgovoru za knjigu “Posle fajronta” Aleksandra Đuričića.

Ali, Pavle je imao novi zahtev. Da se i Čkalji poveća honorar bar na 50 hiljada.

Tako je snimljen nastavak “Kamiondžija”.