“Pad broja zaraženih tek za nekoliko nedelja, praznici će samo pogoršati situaciju…”: Šef Instituta Robert Koh o epidemiološkoj slici Nemačke

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Nemački centar za kontrolu bolesti naveo je danas da će proći verovatno nekoliko nedelja pre nego što počne pad broja infekcija od koronavirusa u zemlji koja je od pre nedelju dana uvela strože mere izolacije. 

U Nemačkoj je broj novih slučajeva zaraze od koronavirusa i preminulih dostigao rekordne cifre poslednjih nedelja uprkos delimičnom zaključavanju koje je uvedeno početkom novembra.

Od prošle srede dodatno su zaoštrene mere, tako da su zatvorene prodavnice koje nisu neophodne i škole u nastojanju da se preokrene trend.

Šef Instituta za kontrolu bolesti “Robert Koh” Lotar Viler rekao je danas da se plaši da Božić pogoršava situaciju uprkos restrikcijama broja ljudi koji mogu da se okupe.

Apelovao je na ljude da ne putuju, da minimiziraju kontakte van porodice i kada god je moguće da obavljaju susrete napolju. 

Danas je Institut “Robert Koh” naveo da je zabeleženo 19.528 novih slučajava zaraze u poslednja 24 časa, što je porast u odnosu na 14.432 slučaja nedelju dana ranije, i čime je ukupan broj potvrđenih zaraženih u zemlji dostigao 1,53 milona. Od koronavirusa je zabeležen još 731 preminuli, čime je ukupan broj preminulih 27.006.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500