Pacijenti se danas vraćaju u stacionar novog Kliničkog centra u Nišu, više od mesec dana bio je kovid bolnica…

0
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/MO

Stacionar u novoj zgradi niškog Kliničkog centra danas je počeo sa redovnim radom, nakon što je više od mesec dana bio kovid bolnica.

Zamenik direktora Kliničkog centra Niš Vladan Ćosić rekao je da su u stacionar najpre prebačeni pacijenti sa intenzivne nege Urgentnog centra te zdravstvene ustanove, a u toku dana biće vraćeni pacijenti koji su lečeni u niškoj Vojnoj bolnici.

“Već su prebačeni kardiološki i neurološki pacijenti i pacijenti sa hematologije i endokrinologije koji su bili u intenzivnoj nezi Urgentnog centra”, kazao je Ćosić za Radio televiziju Srbije.

On je rekao da su pacijenti iz Vojne bolnice koji treba da budu prebačeni u stacionar KC Niš proteklih dana testirani na koronavirus i najveći broj njih ima negativan nalaz.

“Tri pacijenta kod kojih je otkriven koronavirus biće prebačena na lečenje u stari deo KC Niš. U tom delu Kliničkog centra na lečenju je trenuno 59 obolelih od kovida”, izjavio je Ćosić.

Prema njegovim rečima, novi deo Kliničkog centra Niš, nakon što su pre deset dana iz njega premešteni poslednji oboleli od koronavirusa, kompletno je očišćen i dezinfikovan.

“Nakon dezinfekcije koju su uradile službe naše zdravstvene ustanove, ruske ekipe i Institut za javno zdravlje, uzeti su brisevi sa svih radnih površina, instrumenata, aparata, kao i uzorci vazduha i vode. Svi rezultati su zadovoljavajući”, izjavio je Ćosić.

On je rekao da se u novoj zgradi Kliničkog centra, nakon ponovnog otvaranja, zbog trajanja epidemije koronavirusa primenjuju stroga pravila i naredbe epidemiloških službi koje važe kako za pacijente tako i za osoblje.

Pacijenti, dodao je, za određene vrste lečenja i intervencija moraju da imaju negativan test na koronavirus ne stariji od 72 sata.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/velika-majska-akcija-pretplata-na-nedeljnik-samo-6-999-dinara-poklon-dve-flase-plavog-vina/

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus