“Pacijent koji je oboleo od koronavirusa nema temperaturu i stabilno je. Članovi njegove porodice nisu zaraženi…”

0
Foto: Beta (arhiva)

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da se pacijent koji je oboleo od koronavirusa dobro oseća, da nema temperaturu i da je njegovo stanje stabilno. Dodao je da su članovi porodice obolelog testirani na koronavirus i da su rezultati negativni. Ministar je poručio da se informacije o obolelom pažljivo iznose kako se ne bi ugrozila njegova porodica, preneo je N1.

Ranije danas Zlatibor Lončar je na vanrednoj konferenciji za novinare izjavio da je registrovan prvi slučaj koronavirusa u Srbiji. Kako je ministar objasnio, reč je o čoveku koji ima 43 godina i koji je boravio u više navrata u Budimpešti. Agencija Frans pres je prenela da je u svetu od koronavirusa zaraženo više od 100.000 ljudi.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je u toku dana testirano još četiri do pet osoba na koronavirus i da su svi testovi bili negativni, odnosno da izuzev jednog slučaja u kome je potvrđeno pristustvo virusa nema novozaraženih.

“Odgovorno tvrdim da je danas sve bilo pozitivno i puta pet, i puta deset, da bi zdravstveni sistem bio apsolutno spreman da na takav broj reaguje i da pruži adekvatnu negu i pomoć”, rekao je Lončar.

On je rekao da je proveo popodne u Subotici gde je potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom u Srbiji, i da nema straha ni panike, te da bolnica u tom gradu radi “apsolutno normalno”.

“Ljudi treba da slušaju zvanične institucije koje daju podatke”, rekao je Lončar i apelovao na sve da ne ugrožavaju prava pacijenta kod koga je otkriven korona virus objavljivanjem ličnih podataka.

Lončar je rekao da za sada nema novih slučajeva, a da je sistem spreman i da nema razloga ni za strah ni za paniku.