“Pablo Eskobar me zvao na razgovor, u bazenu me poslužio viskijem. Skupio sam hrabrost i rekao…”: Sećanje nekadašnjeg trenera Zvezde Vladice Popovića

0
screenshot/Profimedia

Vladica Popović je najpoznatiji kao trener Crvene zvezde koji se sa ovim klubom popeo na vrh sveta pobedom u Tokiju 3:0 protiv čilenaske ekipe Kolo-kolo.

Međutim, njegova karijera, kako igračkao tako i trenerska, ne može se smestiti samo u tu jednu utakmicu. Puna je zanimljivih priča, posebno iz Južne Amerike gde je vodio najveći broj ekipa.

“U Kolumbiji sam kao trener radio sedamdesetih i osamdesetih, osvajao sam titule sa klubovima iz Santa Fea (Independiente), Medeljina (Atletiko Nacional) i Kalija (Deportivo)…”, rekao je Popović u intervjuu za Danas.

Iz tog vremena se pamti i kako ga je na razgovor zvao Pablo Eskobar.

“Svi su već tada znali ko je on i to je bio poziv koji ne smeš da odbiješ. Odveo me je u svoju vilu i želeo da me impresionira tako što me u bazenu poslužio viskijem. Tražio mi je da postanem trener njegovog kluba iz Medeljina, ali sam ja to odmah odbio. Znao sam da takvom čoveku ne smem da kažem da ću da razmislim jer bi to bilo isto kao da sam pristao. Pogledao sam ga u oči sa iste razdaljine kao što sada gledam vas, skupio sam hrabrost i rekao: ‘Hvala, ali ja to ne mogu’.

Tražio je da ne odbijam odmah, pričao da će napraviti zabavu u svojoj vili sa najlepšim ženama samo za mene, da ću dobiti koliko god para želim… Međutim, znao sam da ne smem u tako nešto da uđem. Ako me pitate da li sam se uplašio kada sam ga odbio, neću vas lagati. I sad mi kolena klecaju kad se setim, ali zato i sada znam da sam doneo jedinu ispravnu odluku u tom trenutku”, ispričao je Vladica Popović.