“Pa nikad nisi bio u svlačionici Radomira Antića…”: Čuveni trener o Hesusu Hilu i danima u tri španska velikana

0
Profimedia

Proslavljeni trener Radomir Antić dao je, uoči meča između dva njegova bivša kluba, Atletika i Barselone, veliki intervju za Mundo Deportivo, u kojem se prisetio svog mandata za vreme čuvenog gazde Hesusa Hila.

“Imali smo dobar odnos. Jednom je ušao u svlačionicu i video tablu na kojoj sam ispisao detalje za narednu utakmice, gde pravimo faulove, kako se branimo od kornera, kako napadamo i takve stvari. Pitao je: ‘Šta je ovo? Ovo nisam video nikad u životu’. Rekao sam mu: ‘Naravno, jer nikad nisi bio u svlačionici Radomira Antića’. Imali smo dobar odnos”, smeje se Antić, prenosi Mozzart Sport.

Govorio je Antić i o tome kako je otišao iz kraljevskog kluba, iako je bio prvi na tabeli.

“(Bivši predsednik Reala) Ramon Mendoza, nek počiva u miru, me je kasnije zvao i rekao mi je da mu je najveća greška bila ta što me je oterao. Nudio mi je da budem direktor fudbala u Realu, govorio mi da sam kulturan čovek, da poznajem jezike. Sedeli smo u restoranu i završio je sa: ‘Niko nije odbio moju ponudu’. Rekao sam mu: ‘Sigurno, ali nikad nisi sedeo sa Srbinom’”, otkriva Antić još jednu anegdotu.

A u Barseloni… E, tamo su pod Antićevim vođstvom debitovali Viktor Valdes i Andres Inijesta, Ćavi je počeo da nagoveštava sav svoj raskošan talenat. Srž te ekipe uzeće titulu evropskog prvaka pod Frenkom Rajkardom, ali bez Antića, koji će otići iz katalonskog velikana kada je otišao predsednik Đoan Gaspar.

“Nikad neću zaboraviti ni Karlesa Pujola. Ja sam imao naviku da dolazim na trening sat ili više ranije, a on je svaki put dolazio kod mene u kancelariju da me pita šta radimo taj dan. Pomerili smo ga sa beka na štopera i postao je jedan od najboljih na svetu”, rekao je Antić u intervjuu koji je preneo Mozzart Sport.