“Pa kako sad mogu svadbe, a ne može skupština”: Palma napustio salu, Dačić odbio da prekine sednicu

2
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO)

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić odbio je danas predlog poslanika Jedinstvene Srbije Vojislava Vujića da se prekinu sednice parlamenta i zbog epidemioloških mera radi na drugačiji način, ocenivši da je taj predlog populistički. Dragan Marković Palma Dačiću je zamerio zbog načina na koji se obratio poslanicima, ali mu je predsednik Skupštine odgovorio nakon čega je Marković napustio salu.

Vujić je kazao da se prethodnih dana apeluje da se smanji broj kontakata zbog epidemije korona virusa, te da bi možda poslanici kojih ima 250 trebalo da budu primer.

“Molim vas da budemo primer i da pokažemo da ćemo prvi da se pridržavamo svih mera. To ne znači da mi izbegavamo rad i posao. Da li smatrate da je svrsishodno da i mi prekinemo zasedanje i da radimo drugačije”, pitao je Vujić.

“Ja ne znam zašto vi iz SPS-a aplaudirate”, upitao je Dačić.

Kako je dodao, Narodna skupština nije dobrovoljno vatrogasno ili pevačko društvo, već vrhovno zakonodavno i predstavničko telo u Srbiji.

“Pa je l’ vi mislite da mi sad ne treba da radimo kada je to neophodno? Apsolutno odbijam vaš predlog, bez obzira što smo iz iste koalicije, smatram da je predlog apsolutno neodgovoran i populistički. I to kažem svim poslanicima” – rekao je Dačić.

On je poručio da su poslanici tu da rade u interesu naroda i države.

“Ja ću zakazivati sednice sve dok za to postoje uslovi, čak i kada svi ostali ne mogu, mi moramo, zato što smo mi od naroda izabrani za to”, istakao je Dačić.

Ovo se, međutim, nije dopalo lideru JS Draganu Markoviću Palmi, koji mu je zamerio zbog načina na koji se obratio poslanicima. Kaže da je bilo sasvim u redu da je odgovor bio “može” ili “ne može”.

“Nemojte sad da se plašimo kad nešto treba da pitamo da ne dobijemo packe. Ovo pitanje ne zaslužuje packe, već kulturan odgovor”, kazao je Marković.

Dačić ni njemu nije ostao dužan, pa je dodao da, kada je reč o važnim političkim pitanjima, trebalo bi da se konsultuju unutar naše koalicije.

“S druge strane, vi ste ranije tražili da Krizni štab dozvoli da se održavaju svadbe. Pa kako sad mogu svadbe, a ne može skupština”, odgovorio mu je Dačić.

Nakon toga, poslanici JS, predvođeno Palmom, izašli su iz sale, a medijima u holu su poručili da idu na kafu, preneo je Blic.

2 KOMENTARA

  1. Hvala Ivici što je podsetio poslanike da je skupština vrhovno zakonodavno telo. Gledajući dešavanja u njoj od njenog konstituisanja dobio sam utisak da poslanici misle da je jedini njihov zadatak kritika neistomišljenika, a da zakone treba da donosi neko drugi.

  2. “S druge strane, vi ste ranije tražili da Krizni štab dozvoli da se održavaju svadbe. Pa kako sad mogu svadbe, a ne može skupština”, odgovorio mu je Dačić. И сад направите компромис, могу свадбе, ал’ у Скупштини. А могао би и вашар из Јагодине на исто место. И ето, ради и Скупштина, а могу и свадбе и вашар. А не овако, право па Дачићу прст у око, и шта он после да ради ? Да крсти јариће.

Comments are closed.