Ovo pišu hrvatski mediji: Srbija ostaje bez “Exit” festivala, nova lokacija Umag? U Crnoj Gori, ipak, kažu da bi publika radije putovala na njihovo primorje

0
Foto: Profimedia

U medijima po regionu danas se objavljuju tekstovi o novodadskom festivalu “Exit” koji bi mogao da “napusti” Srbiju.

Zagrebački Jutarnji list tako navodi da bi “Srbija mogla ostati bez Exit festivala, jer su im iz državnog vrha rekli da reše finansijske probleme otpuštanjem svih zaposlenih”.

Ovaj list navodi saznanja po kojima bi festival mogao svoje iduće izdanje da ima u Umagu.

Jutarnji navodi da je “Exit jedan od najprepoznatljivijih srpskih kulturnih brendova”, i da je srpskom turizmu “do sada doneo 200 miliona evra”. E sad, u ovoj vesti se navodi i da bi novi dom za Exit mogao da bude u Crnoj Gori, a čak se dodaje da su “u trci i pojedine bogate arapske zemlje”, mada se selidba na Bliski istok ipak navodi kao manje verovatna opcija.

Podgoričke Vijesti takođe imaju nezvanična saznanja po kojima je Crna Gora najbliža opcija za Exit.

“Preseljenje u Crnu Goru je najbliža opcija jer organizatori procenjuju da će fanovi najlakše i najradije putovati na crnogorsko primorje”, nezvanična su saznanja “Vijesti”.

Vijesti su prenele i sledeće saopštenje iz Exita:

“Poznata je činjenica da smo tokom godina dobijali puno ponuda da se EXIT preseli iz Novog Sada i Srbije u drugu državu, jer gotovo svaka država na svetu bi jako željela da u svojoj turističkoj ponudi ima jedan od najvećih svjetskih festivala koji svake godine donosi desetine miliona evra lokalnom turizmu. U ovom trenutku jedino možemo da potvrdimo da razgovori postoje i da su sve opcije otvorene”.