“Ovo je ono što ćeš da radiš”: Kako je River Finiks odlučio o karijeri brata Hoakina

0
Foto: Profimedia

Glumac Hoakin Finiks ima tri nomincije za Oskara, četiri za Zlatni globus (i jedan osvojeni), sada igra u “Džokeru” i predviđa mu se jedna od statua, ali on kaže da ništaod toga ne bi bilo moguće bez njegovog pokojnog brata Rivera Finiksa, piše Varajeti.

“Kada sam imao 15 ili 16 godina, moj brat River je došao kući s posla i doneo VHS kasetu filmapod imenom ‘Razjareni bik’ (Martina Skorsezea, sa Robertom de Nirom i Džoom Pešijem prim.aut.). Seo je pored mene i naterao me da ga gledam. Sledećeg daname je probudio i naterao me je da ga gledam opet. A onda je rekao: ‘Počećeš ponovo da glumiš, ovo je on što ćeš da radiš'”, ispričao je u emotivnom govoru Hoakin u Trontu. “Nije me pitao, rekao mi je. I zahvalan sam mu zbog toga jer mi je gluma pružila tako neverovatan život.”

Finiks kaže da su ga emocije preplavile jer je razmišljao svim onim ljudima koji su uticali na njega i pomogli mu, a posebno je pomenuo sestre, koje su mu “i dalje najbolji prijatelji”. Zahvalio je ocu što je usadio radnu etiku u njemu, iako bi neki imali primedbe na to, i majci. “Sve što radim je za nju”. Na kraju je, veruje se, zahvalio Runi Mari, s kojom je navodno u vezi.