“Ovo je najveća prevara u istoriji američke politike”: Donald Tramp objavio video poruku o impičmentu

1
Foto Profimedia

Američki predsednik Donald Tramp nazvao je skandal s Ukrajinom i njegovim razgovorom s ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim najvećom prevarom u istoriji.

“Ovo što se događa je najveća prevara u istoriji američke politike”, kazao je Tramp u video poruci koju je objavio na Tviteru.

Tramp je naveo da opozicione demokrate “žele da oduzmu sve”, posenno pominjući lično naoružanje ljudi, zdravstvenu zaštitu kao i njihov glas, njihove sudije i njihovu slobodu.

“To je vrlo jednostavno. Oni žele da spreče MENE, jer se borim za vas – a ja nikada neću dopustiti da se to dogodi”, kazao je Tramp.

Demokrate iz Predstavničkog doma pokrenule su postupak opoziva protiv Trampa ove nedelje u vezi s navodnim dogovorom američkog predsednika s Ukrajinom i neopravdanim pritiscima na ukrajinsku vladu u svrhu sopstvenih političkih interesa.

Lavinu je pokrenuo američki uzbunjivač po čijim je navodima republikanac Tramp u telefonskom razgovoru u julu zatražio od Zelenskog da razmotri otvaranje istrage protiv demokrate Džoa Bajdena, a u vezi s postavljanjem njegovog sina na visoku dužnost u jednoj energetskoj kompaniji u Ukrajini 2014. godine.

1 KOMENTAR

  1. Jel’ ovaj siguran da nije Srbin?
    Naime, otkad je posao predsednik, neprestano kuka zbog svega i svacega, u sve se razume i za sve njegove gluposti mu je kriv neko drugi!

Comments are closed.