“Ovo je još jedna psihoza od koje će neko profitirati, a neko patiti”: Lukašenko baš i ne veruje u taj koronavirus

0
Foto: Profimedia (Lukašenko sa Jeljcinom, 1996. godine)

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko osudio je danas “psihozu” vezanu za pandemiju bolesti COVID-19 navodeći da bi svet mogao da pati mnogo više od “panike” nego od korona virusa.

“Ovaj koronavirus ne mogu okarakterisati drugačije nego kao psihozu i nikad od toga neću odustati”, rekao je Lukašenko na sastanku sa zdravstvenim i bezbednosnim zvaničnicima zemlje.

“Apsolutno sam ubeđen da je to još jedna psihoza od koje će neko profitirati a neko patiti. Panika može mnogo više da nam naškodi nego sam virus”, rekao je on.

Lukašenko, koji je na vlasti više od 25 godina, je još u ponedeljak pozvao stanovništvo da ne paniči nego da radi na zemlji i da voze traktore, zato što “traktor leči sve”. 

On je danas objavio da je odlučio da uvede karantin za školske ustanove u zemlji koja je takođe pogođena korona virusom i gde je do sada zaraženo 37 ljudi, prema zvaničnim podacima.

“Tamo gde smo počeli da se ohrabrujemo, okupljamo ljude i stavljamo u karantin niko nije bio bolestan. Svi su se pokazali dobrog zdravlja”, rekao je beloruski predsednik i upozorio da preterani karantin ne daje rezultate.

(Beta)