“Ovo je gebelsovština. Optužuju nas za sve što oni rade nama. Smanjimo tenzije…”

0
Beograd, 11.05.2020. - Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Djilas i predsednik Pokreta Dveri Bosko Obradovic grle se ispred Skupstine Srbije gde pripadnici Zandarmerije razdvajajui pristalice Srpske napredne stranke od gradjana koji podrzavaju Boska Obradovica. Samostalni poslanik Skupstine Srbije Miladin Sevarlic stupio je juce u strajk gladju zbog nemoguccnosti da pokrene skupsinsku raspravu o povredama teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije u juznoj pokrajini Kosovu i Metohiji, a u tome mu se pridruzio poslanik i vodja Dveri Bosko Obradovic. Ubrzo su im se ispred ulaza u Dom narodne skupstine prikljucili poslanici Srpske napredne stranke Sandra Bozic i Aleksandar Martinovic, koji zahtevaju pokretanje istrage protiv Boska Obradovica zbog nedavnog ometanja poslanika da prisustvuju sednici skupstine. (BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIC/DS)

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Djilas je, ispred parlamenta, pozvao na smanjenje tenzija.

On je izjavio je da je sve što radi vlast “Gebelsovština” jer optužuju opoziciju da radi sve ono što oni rade.

“Ja s ovog mesta apelujem na njih još jednom da stanu. Sedite da razgovaramo, da dogovorimo izbore, da smanjimo tenzije”, rekao je Djilas za N1. 

“Sutra ćemo se obratiti Skupštini Srbije i MUP-u. Sada je pravilo da niko od nas ne može da bude pored Obradovića. Spremni smo da dostavimo spisak i da uvek jedan bude pored njega, da ne sedi sam na stepenicama. Ova scena nema smisla”, rekao je Đilas.