Otvoren prvi kafić u koji mogu da uđu i psi: “U ovoj zemlji smatraju da su oni nečisti, za razliku od mačaka…”

1
Foto: Profimedia / Ilustracija

(Beta-AFP) – Vlasnici pasa u Saudijskoj Arabiji sada mogu da uživaju u šoljici kafe u društvu svog psa pošto je otvoren prvi kafić u koji je moguće dovesti svog kućnog ljubimca.

Kafić “Barking Lot”, koji je u junu otvoren u primorskom gradu Hobar, usrećio je ljubitelje životinja pošto je malo mesta gde je moguće uvesti pse.

Kučići su uglavnom zabranjeni na javnim prostorima, a islamska vera ih smatra “nečistim”, za razliku od mačaka.

Saudijska verska policija zabranjuje šetanje pasa, tvrdeći da muškarci to koriste da bi kontaktirali žene, ali se to ne poštuje i sve više je ljubamaca napolju.

Azili za životinje pojavili su se u nekoliko gradova, a usvajanje lutalica postalo je popularno u kraljevstvu koje se modernizuje u okviru plana “Vizija 2030” prestolonaslednika Mohameda bin Salmana.

Vlasnica kafića Dalal Ahmed ispričala je da je na ideju o otvaranju takvog lokala došla prilikom posete Saudijskoj Arabiji.

“Došla sam u Saudijsku Arabiju sa svojim psom, ali nisam mogla da šetam s njim po plaži… Bila sam veoma tužna i odlučila sam da pomognem otvarajući kafić za osobe koji imaju pse, ali i za one koji ih nemaju”, rekla je Dalal agenciji Frans pres.

Mladići i devojke dovode u kafić raznorazne vrste pasa koji se ili igraju ili sede u krilu svojih gazda, a neki od njih strpljivo čekaju pored šanka.

Kafić nudi i usluge nege pasa, poput kupanja kućnih ljubimaca.

1 KOMENTAR

  1. Sad je i Saudijska Arabija ispred Srbije! Nažalost! Nadam se da će Srbija u najskorije vreme postati normalna država i da će moj Niš biti prvi grad u Srbiji u kom će postojati kafići , kafane i restorani u koje ću moći da uvedem mog voljenog ljubimca Đorđa.

Comments are closed.