Otvoreni Mozzart čas košarke – klinci „ubeđivali“ Rebraču da ih trenira narednih godinu dana

Čuveni Bananamen sa stručnim timom svoje Akademije je u saradnji sa ovom kompanijom održao otvoreni čas košarke dečacima koji su došli da pokažu da su baš oni najbolji i najveštiji i tako osvoje jednogodišnje besplatno pohađanje Akademije Rebrača

0
Fotografije: Mozzart

Vidno motivisan i posvećen Željko Rebrača, naš proslavljeni reprezentativac i višestruki osvajač medalja danas je košarkaški istestirao svu decu koja su se prijavila za otvoreni čas košarke koji je organizovan u saradnji sa kompanijom Mozzart. Ovo je bila jedinstvena šansa za sve talentovane dečake, zaljubljenike u igru pod obručima da se dokažu našem Bananamenu, a šestoro najboljih, po oceni stručnog tima Akademije Rebrača, kompanija Mozzart i Akademija nagradiće jednogodišnjim besplatnim pohađanjem ove škole košarke.

Rebrača je na ovom času savetovao, motivisao, pokazivao vežbe dečacima, pojedinačno radio sa svakim od njih, što je ujedno i prikaz nove uloge koju je od skoro preuzeo kao osnivač i predsednik košarkaške Akademije na kojoj, osim košarci planira decu da uči i važnim životnim lekcija koje on prošao kroz svoju bogatu karijeru.

“Veoma sam se lepo proveo, došla su deca iz unutrašnjosti, mnogo su vredni i posvećeni… Biće nam teško da odlučimo koga ćemo nagraditi. Hvala kompaniji Mozzart što je inicirala ovaj događaj, smatram da svi treba da dobiju šansu, a ovaj događaj je upravo bio prilika za to. Odradili smo trening kakav radimo u Akademiji sa posebnim posvećivanjem pažnje tehnici trčanja, koordinaciji pokreta, vežbama istezanja, jer su to sve jako važni elementi košarke. U Akademiji osim košarke deca uče engleski, imaju predavanja o zdravoj ishrani, uticaju društvenih mreža… Uskoro ćemo moji saradnici i ja odlučiti ko će dobiti stipendiju, a posebno mi je drago što su svi dobili šansu”, naveo je Rebrača.

Roditelji su ceo događaj uzbuđeno pratili sa galerije, a zajednički utisak  je da je samo druženje i prilika da legendarni Rebrača vidi decu, njihov talenat važni, a stipendija ako dođe je već pun pogodak.

Moj sin trenira košarku već osam godina u lokalnom klubu, ali kada smo videli mogućnost da može da odradi trening sa Željkom Rebračom, nismo mogli to da propustimo. Nikada ne znate koja vrata mogu da vam se otvore u životu – ovo je super akcija za koju sam saznala preko komapnije Mozzart… i da ništa ne bude, odnosno i da ne dobije stipendiju, važno je druženje i sama prilika da trenira sa Rebračom i da nešto nauči od takve ljudske i sportske veličine“, navela je Sanja Stević, majka  četrnaestogodišnjeg Milana.

Četrnaestogodišnjak Konstantin na dan otvorenog dana košarke slavi rođendan, a mama Vesna se nada da će poklon biti stipendija za jednogodišnje pohađanje Akademije Rebrača koju dodeljuje kompanija Mozzart.

“Sin nije mogao sinoć da spava od uzbuđenja, cela akcija je imala neku “simboliku” za nas. Mom sinu je uzor Bogdan Bogdanović, Konstantin kaže da se Bogdan ugledao i na Željka, što je bio jedan od razloga da dođe na ovaj trening, da se oproba, pokaže svoju veštinu… Pošto danas puni 14 godina, stipendija bi bila pravi poklon za nas!”, navela je mama Vesna koja je nestrpljivo pratila kako se odvija otvoreni čas košarke sa Željkom Rebračom…

Kroz nekoliko dana znaće se koji će talentovani dečaci narednu godinu košarkaški stasavati uz Željka Rebraču i njegov stručni tim.