Otkazana debata u Nišu na kojoj je trebalo da govore Olja Bećković, Ivan Ivanović…

Hotel "New City" uskratio je gostoprimstvo organizatoru tribine, Institutu za evropske poslove, zbog poplave, ali iz Instituta kažu da je to samo izgovor tvrdeći da je vlasnik hotela Ivica Tončev visoki funkcioner SPS i oktazivanje tribine vide kao sabotažu i sužavanje prostora za dijalog

2
Foto: Institut za evropske poslove

Niški hotel “New City” otkazao je gostoprimstvo Institutu za evropske poslove na dan održavanja debate pod nazivom “Sloboda izražavanja na tragu evropskih vrednosti”, koja je bila planirana sinoć, a koju je trebalo da moderira Olja Bećković i govore profesor Čedomir Čupić, Milojko Pantić, Vesna Mališić i Ivan Ivanović.

Institut za evropske poslove saopštio je da im je prostor uskraćen uz obrazloženje da je cela sala poplavljena zbog havarije.

Međutim, smatraju da je poplava samo izgovor jer im nije bilo dozvoljeno da uđu u salu i provere te navode, niti im je ponuđen drugi prostor i podsećaju i da je vlasnik hotela visoki funkcioner socijalista Novica Tončev, javile su Južne vesti.

“Otkazivanje gostoprimstva hotela u vlasništvu visokog funkcionera SPS-a Novice Tončeva za večerašnju debatu Institut za evropske poslove vidi kao sabotažu i sužavanje prostora za dijalog o važnim temama za sve građane”, naveli su organizatori.

Da je otkazivanje prostora u Nišu skandal, smatra i Olja Bećković, koja je trebalo da bude moderator.

“Meni je toliko više uvredljivo da odgovaram na pitanja da li mislim nešto što je toliko očigledno. Ne da je očigledno i ne da je prešlo sve granice razuma, pristojnosti, civilizacije, bilo čega. I naša javnost, koliko god da se pretvarala da je nešto jasno, ne može baš da veruje da su stvari otišle dotle, pa se svi nešto iščuđavamo i pitamo da li je moguće… Drugo, stvarno ne znam da li bih ja mogla da uđem u Niš, mislim, ne bih se toga igrala. Bukvalno sam šokirana”, rekla je Olja Bećković.

Ivan Ivanović se na Tviteru izvinio građanima Niša i zapitao se da li su to demokratske vrednosti za koje se zalaže aktuelna vlast.

“Ova vlast ne dozvoljava da se slobodno govori. Jadnije od toga je samo što su tolike kukavice da ne smeju to da kažu nego se kriju iza lažnih poplava”, napisao je Ivanović na Tviteru.

Vlasnik hotela “New City” Novica Tončev, ovakve navode organizatora debate prokomentarisao je tvdrnjama da hotel nije stranački obojen, da poplava nije izgovor, već tvrdi da se stvarno desila.

“Hotel je javna ustanova i nije stranački obojen, tako da će biti havarija otklonjena i ljudi nek drže sastanak”, izjavio je Tončev.

2 KOMENTARA

  1. SNS mašina u informativnom prostoru radi punom parom. Vlast se strašno uplašila. Erdogan izgubio lokalne izbore, u Ukrajini predsednik postao glumac komičar…. sve je moguće. Inače, presrećni smo što je formirana Nova S i što je dala prostor Olji Bećković i Ivanu Ivanoviću. Kako se vodi nenametljiv, kulturan dijalog među pozvanim gostima “Utiska” primer je za sve TV novinare i urednike. Svaka čast Olja!

Comments are closed.