Otac kažnjen jer je prisluškivao razgovor svoje ćerke sa učiteljicom: “Ostavi mi uključen telefon…”

0

Jedan otac iz Hamburga moraće da plati novčanu kaznu od 1.750 evra, podeljenih u 25 dnevnih rata po 70 evra, jer je slušao razgovor svoje ćerke i njene učiteljice, prenose nemački mediji.

 Na saslušanju pred okružnim sudom u Blankenzeu, ovaj čovek je povukao žalbu na kaznu, a to je saopštio portparol suda.

Reč je o čoveku koji ima 68 godina i ćerku od 13 godina kojoj je rekao da ostavi uključene bluetooth slušalice tokom razgovora sa novom učiteljicom. Otac je ovaj poverljivi razgovor u školi slušao preko telefona, a to se dogodilo u avgustu prošle godine.

On je opravdao svoje prisluškivanje činjenicom da je zabrinut zbog ocena i uključivanja u gradivo svoje ćerke u uslovima korone, preneo je „Velt“ pozivajući se na novinsku agenciju DPA.

 Između ostalog, učiteljica je razgovarala sa devojčicom o tome da otac navodno radi školske zadatke umesto nje i da zbog toga ne može da je oceni.

Prisluškivanje je otkriveno tako što je  otac u jednom e-mailu školi doslovno citirao pomenuti razgovor. Prekršajni sudija je nekoliko puta pokušavao da objasni optuženom da se u ustavnoj državi ne može tajno prisluškivati razgovor čak „ni u funkciji oca“.